Przemek50B Napisano Wtorek o 12:44 Napisano Wtorek o 12:44 Przymierzam się do zakupu nowego roweru crossowego męskiego w przedziale cenowym od 3000 PLN do 4000 PLN (dopuszczalne lekkie przekroczenie górnej granicy). Domyślam się, że temat zakupu nowego roweru zapewne na tym forum i wielu innych był już nie raz dyskutowany, ale mimo wszystko jest to wdzięczny temat i zainteresowanych zapraszam do dyskusji i polecenia mi konkretnego modelu. Oczywiście mam swoje typy, ale póki co ich nie zdradzam, jestem ciekaw Państwa opinii. Moje wymagania to rower najlepiej pasujący do dynamicznego stylu jazdy, ale oczywiście bez przesady. W 70-80% jeżdżę po ścieżkach rowerowych, chodnikach lub drogach asfaltowych (w tej kolejności), a w 20-30% po lekkim terenie (sporadycznie po trudniejszym terenie). Cytuj
keltu Napisano Wtorek o 13:53 Napisano Wtorek o 13:53 (edytowane) Głos na DSX 2 lub jeśli pasuje rozmiar M to https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-giant-roam-1-2026 za 4349 zł. Edytowane Wtorek o 14:01 przez keltu Cytuj
Przemek50B Napisano Wtorek o 17:24 Autor Napisano Wtorek o 17:24 Rozumiem, że chodzi o rower Marin DSX 2. Co prawda producent opisuje ten rower, jako rower gravelowy, ale przyznam, iż wygląda bardzo sensownie, choć wcześniej nie brałem go pod uwagę. Dzięki za ciekawą propozycję. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Wtorek o 17:45 Mod Team Napisano Wtorek o 17:45 Sprawdź Polygon Heist X7, czyli rower o geometrii MTB sprzed 10 lat - nieco bardziej agresywna pozycja niż w typowym cross'ie. Rower jest przy tym stosunkowo lekki - ok. 12 kg bez nóżki. Cytuj
Przemek50B Napisano Wtorek o 18:15 Autor Napisano Wtorek o 18:15 Też bardzo ciekawy rower, będę miał o czym myśleć A co sądzicie o następujących rowerach: Unibike Viper GTS, Kellys Phanatic 70 i Scott SUB Cross 10? Cytuj
keltu Napisano Wtorek o 20:26 Napisano Wtorek o 20:26 Ja bym nie nazwał DSX'a Gravelem, prędzej to taki ATB (All Terrain Bike). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi