Luminous Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Witam serdecznie, Od paru dni przeglądam rowery (głównie kross trans i romet wagant) i mam już mętlik w głowie. Potrzebuję pomocy co wybrać. Jazda rekreacyjna Zależy mi na pełnym wyposażeniu więc biorę pod uwagę tylko trekkingowe Z góry dziękuję za porady Cytuj
StrayRider Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Cytat Zależy mi na pełnym wyposażeniu więc biorę pod uwagę tylko trekkingowe Co się pod tym kryje? -Błotniki? -Bagażnik? -Oświetlenie, prądnica/dynamo? -osłona łańcucha ? I można było napisać coś więcej o przeznaczeniu itd. Nie są to akcesoria które znacznie zmieniają jazdę, a dają się łatwo "zastąpić" Modele które podałeś będą ważyć z 16-17kg - gdzie rower crossowy było by z 2-3kg mniej. A jak jazda rekreacyjna po mieście, ścieżki itd. to do sprawdzenia: KALKHOFF Image Lite A jak "solidny czołg" to: PEGASUS Premio SL Disc Cytuj
Luminous Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowane) Przepraszam że nie doprecyzowałem. Tak chodziło mi o podstawowe wyposażenie: bagażnik oświetlenie błotniki dlatego biorę pod uwagę trekkingowe 178cm wzrostu Jazda po mieście i poza miastem, lasy, spokojne tempo Edytowane 10 godzin temu przez Luminous Cytuj
goral_ Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Budżet: 1000 - 1300 zł. Jeśli mogę się podpiąć do tematu. Potrzebuję rower, do jazdy 70% asfalt, reszta to ścieżki leśne, czasem trawa. Zero wyczynu, czy agresywnej jazdy między drzewami i szalonymi zjazdami. Idealnie koła 29 inch lub 700C. Patrząc na necie, na firmowe rowery, to raczej zapora finansowa. Ja nie potrzebuję roweru za miliony monet. Moje wymagania (minimum), musi mieć tarczowe hamulce (nie ma znaczenia czy hydrauliczne czy linka). Przedni amortyzator. Błotniki czy bagażnik - nie wymagane. Tak samo oświetlenie. Minimum 7 idealnie 8 przełożeń z tyłu (nie musi być kaseta). Mam na oku cos takiego jak na zamieszczonym zdjęciu i linku. (Czy to warto kupić?) Dzięki za porady. Link: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0D9NQ1TCR/ref=ox_sc_act_title_7?smid=A3OHCI3A07JVB4&th=1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi