PeresKTM Napisano Środa o 19:36 Napisano Środa o 19:36 Hej... Dochodzę do białej gorączki od jakiegoś czasu cały czas strzela mi siodło/jarzmo/sztyca ogólnie sztyca wyczyszczona każdy gwint przesmarowany sztyca carbonowa nasmarowana pastą do karbonu Peaty's Max Grip obejma dokręcona na 5,5nm nic nie odpada siodło to Specialized Power Comp... dziś zauważyłem że jak zsiadłem z roweru i chwyciłem ręką siodło i podniosłem rower to właśnie z siodła/jarzma poszedł ten dźwięk co mogę jeszcze zrobić nasmarować jarzama? Miał ktoś kiedyś taki problem ? czy może siodło już ma dość i do wymiany mam je z 3-4 lata.... Cytuj
pecio Napisano Środa o 19:44 Napisano Środa o 19:44 Mi tak strzela jak syf podchodzi po n- jazdach. Rozbiórka , mycie , składanie i spokój. Może być w twoim wypadku mocowanie prętów w skorupie siodełka , musisz to sprawdzić. Cytuj
PeresKTM Napisano Środa o 20:09 Autor Napisano Środa o 20:09 No właśnie zauważyłem że te siodełko strasznie „gibkie/miekkie” zrobiło się na prętach w skorupie czyżby to mogło tak strzelać ? Cytuj
pecio Napisano Środa o 21:25 Napisano Środa o 21:25 Musisz pomolestować te prąciki . Sztyca w imadło 😉 i wygibasy na wszystkie strony siodełkiem . Na jakich prętach masz tego Speca. Bo jak wyrobiły się gniazda to jest na to rada - klej na gorąco. Robi się takie elastyczne wypełnienie i siodło działa lepiej niż z fabryki. Cytuj
pecio Napisano Środa o 21:43 Napisano Środa o 21:43 Mógł też jakiś syf polecieć w gniazdo któreś i będzie skrzypieć. Musisz dokładnie oblukać . Cytuj
PeresKTM Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu @pecio mamy winnego jarzemka z siodełka wyrobione 🙈 całe skrzypią wziąłem nasmarowałem je smarem w środku ale skrzypią jeszcze gorzej i strzelają 😂 mam dylemat czy iść znowu w powera i wydać pińcet złociszy czy może spróbować polecanego Ryet carbonowego 🙈 po zniżkach wychodzi 150 ziko około Cytuj
pecio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Odnośnie wyboru siedzenia nie pomogę bo to jest bardzo indywidualna sprawa. To co moja pupka kocha dla Ciebie może być katorgą . Sam musisz dokonać wyboru. A odnośnie tego starego Speca można próbować " reanimować " te gniazda przez poszerzenie dziury i zalanie klejem na gorąco . Nie wiem czy dobrze widzę ale ten plastikowy uchwyt pręta wygląda na bardzo zmęczony ( ta biała linia wzdłuż). Może jednak nie ma co dziadować i lepiej nowe kupić. Cytuj
PeresKTM Napisano 57 minut temu Autor Napisano 57 minut temu No jest bardzo zmęczone niestety trochę posłużyło kurczę muszę pomyśleć co by tu zrobić 😃 dzięki za wszystkie pomocne słowa! Cytuj
pecio Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu Piękna " lajtowa" rama z plastiku. Dopełniłbym całości przysłowiową wisienką w postaci full plastikowego siedzenia. 😁 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi