Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam Bosch Performance Line CX Smart System. Pojawił się błąd 524001 (sprawdź sygnał prędkości).

Objawy:

brak wskazania prędkości (0 km/h cały czas)

silnik szarpie

czujnik wizualnie sprawdzony (magnes i pozycja OK)

reset baterii wykonany

Czy to bardziej czujnik prędkości czy wejście ECU?

Napisano

Nie da się zdiagnozować na odległość. Ja bym najpierw sprawdził połączenia elektryczne czujnika, jeśli nie pomoże spróbował bym podłączyć sprawny czujnik z innego roweru, gdyby to nic nie dało to raczej serwis - no chyba że jesteś w stanie samodzielnie grzebać w ECU.

Napisano

Owszem mogę coś pogrzebać to mój pierwszy ebike więc dopiero się poznajemy okablowanie sprawdziłem nie wygląda na uszkodzone sam czujnik też wygląda w porządku magnez jest na miejscu rower Miał w przeszłości zainstalowanego Speed Boxa obecnie zdemontowany Czy mógł mieć wpływ na usterkę

Napisano

Nigdy nie miałem speedboxa ale kilkukrotnie były wpisy o uszkodzeniu silnika ( ale wszystkie o silniku Yamahy) po kombinowaniu z ograniczeniem prędkości. Nie jest wykluczone że przy Smart Systemie może źle reagować na speedboxa. Tu go montowałeś ? Czy był opisany jako do silnika Bosch czy do Bosch Smart system?

Napisano

Rower dostałem już z tym błędem podejrzewałem że Przyczyną może być Speed Box więc zdemontowałem Ale nic się nie zmieniło, Bosch system Smart