Grze23 Napisano Niedziela o 15:23 Napisano Niedziela o 15:23 Witam, Mam Bosch Performance Line CX Smart System. Pojawił się błąd 524001 (sprawdź sygnał prędkości). Objawy: brak wskazania prędkości (0 km/h cały czas) silnik szarpie czujnik wizualnie sprawdzony (magnes i pozycja OK) reset baterii wykonany Czy to bardziej czujnik prędkości czy wejście ECU? Cytuj
PiotrWie Napisano Niedziela o 16:42 Napisano Niedziela o 16:42 Nie da się zdiagnozować na odległość. Ja bym najpierw sprawdził połączenia elektryczne czujnika, jeśli nie pomoże spróbował bym podłączyć sprawny czujnik z innego roweru, gdyby to nic nie dało to raczej serwis - no chyba że jesteś w stanie samodzielnie grzebać w ECU. Cytuj
Grze23 Napisano Niedziela o 17:00 Autor Napisano Niedziela o 17:00 Owszem mogę coś pogrzebać to mój pierwszy ebike więc dopiero się poznajemy okablowanie sprawdziłem nie wygląda na uszkodzone sam czujnik też wygląda w porządku magnez jest na miejscu rower Miał w przeszłości zainstalowanego Speed Boxa obecnie zdemontowany Czy mógł mieć wpływ na usterkę Cytuj
PiotrWie Napisano Niedziela o 18:23 Napisano Niedziela o 18:23 Nigdy nie miałem speedboxa ale kilkukrotnie były wpisy o uszkodzeniu silnika ( ale wszystkie o silniku Yamahy) po kombinowaniu z ograniczeniem prędkości. Nie jest wykluczone że przy Smart Systemie może źle reagować na speedboxa. Tu go montowałeś ? Czy był opisany jako do silnika Bosch czy do Bosch Smart system? Cytuj
Grze23 Napisano Niedziela o 18:31 Autor Napisano Niedziela o 18:31 Rower dostałem już z tym błędem podejrzewałem że Przyczyną może być Speed Box więc zdemontowałem Ale nic się nie zmieniło, Bosch system Smart Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi