PiotrWie Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja Zmieniłem rower i mam napęd 11-50 Cues 1x11 U6000, ostatnie 25 tyś przejechałem na CS-HG400 11-36 + Deore RD-M 591 z manetką Acery. Porównując kulturę pracy jest podobna - nie zauważam opisywanego opóźnienia zmiany biegów ( być może dotyczyć to podstawowych Cues z serii 3000) a jeśli widzę różnicę to na plus - mam wrażenie że zdecydowanie łatwiej zmienia biegi pod obciążeniem podczas jazdy pod górę. Nie wiem czy będę korzystał z największych trybów - dotychczas wystarczało mi 36 a tu jest 51. Mam w zapasie nowe manetkę i przerzutkę Deore XT 9 rzędów, kasetę i łańcuch też, myślałem że je założę po zużyciu tego Cuesa ale jak on naprawdę wytrzyma że 20 tyś to może być za ładnych kilka lat - może wtedy już będę wykorzystywał większe koronki? Może zmienię tarczę z przodu z 38 na 42 - zmieści się w ramie.Póki co jestem zadowolony z tego Cues - pracuje całkiem dobrze, może przy jeździe nastawionej wyłącznie na osiągi by się nie sprawdził. Cytuj
Patron920 Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja ja zmieniłem z 1x12 xt na Di2 cues 1x11 w eMTB i jest znacznie lepiej, uważam. Wytrzymałość i praca pod obciążeniem mocno na plus. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi