Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Rozważam dokupienie większego blatu do napędu sram rival xplr axs 1x12. Wiem, że są srama 46t, ale podobają mi się aero więc na razie sprawdzam takie opcje. Macie doświadczenie z jakimiś producentami? Podobno niektóre działają lepiej, może którychś unikać przy tym napędzie?

Napisano

Zysk aero bedzie niemal pomijalny, moze tylko jakbys startowal w triathlonie. Lepiej popatrz na ali za jakims blatem owalnym. Mialem juz kilka deckas i rekordzista zrobil chyba z 10k km. Wedlug mnie te "markowe" blaty roznia sie tylko napisem. 

• Haha 1
Napisano
3 godziny temu, graveloiksctrailowka napisał:

Zysk aero bedzie niemal pomijalny, moze tylko jakbys startowal w triathlonie. Lepiej popatrz na ali za jakims blatem owalnym. Mialem juz kilka deckas i rekordzista zrobil chyba z 10k km. Wedlug mnie te "markowe" blaty roznia sie tylko napisem. 

blat owal daje lepsze pedalowanie, nie ma martwej strefy, tam gdzie  noga ma moc jest ciezej, w martwej strefie lzej, duzo lepiej przyspiesza sie z niskiej kadencji no ale trzeba sprobowac bo nie kazdemu moze przypasc do gustu

jednoczesnie na blacie owalnym mam wrazenie ze gorzej sie jezdzi z wysokimi kadencjami 100+,,, no ale jak juz pisalem, jednemu sie spodoba drugiemu nie.. ja juz jezdze tylko na owalach, po przesiadce z round'a mialem wrazenie wyraznie wiekszej mocy od dolu, tak jakby wywalic silnik R4 i wlozyc V2