radoo Napisano Wtorek o 09:06 Napisano Wtorek o 09:06 Cześć. Rozważam dokupienie większego blatu do napędu sram rival xplr axs 1x12. Wiem, że są srama 46t, ale podobają mi się aero więc na razie sprawdzam takie opcje. Macie doświadczenie z jakimiś producentami? Podobno niektóre działają lepiej, może którychś unikać przy tym napędzie? Cytuj
graveloiksctrailowka Napisano Wtorek o 13:23 Napisano Wtorek o 13:23 Zysk aero bedzie niemal pomijalny, moze tylko jakbys startowal w triathlonie. Lepiej popatrz na ali za jakims blatem owalnym. Mialem juz kilka deckas i rekordzista zrobil chyba z 10k km. Wedlug mnie te "markowe" blaty roznia sie tylko napisem. 1 Cytuj
radoo Napisano Wtorek o 13:56 Autor Napisano Wtorek o 13:56 A co ma zysk aero do mojego pytania? Chociaż w sumie to samo co owal. Cytuj
graveloiksctrailowka Napisano Wtorek o 16:44 Napisano Wtorek o 16:44 3 godziny temu, graveloiksctrailowka napisał: Zysk aero bedzie niemal pomijalny, moze tylko jakbys startowal w triathlonie. Lepiej popatrz na ali za jakims blatem owalnym. Mialem juz kilka deckas i rekordzista zrobil chyba z 10k km. Wedlug mnie te "markowe" blaty roznia sie tylko napisem. blat owal daje lepsze pedalowanie, nie ma martwej strefy, tam gdzie noga ma moc jest ciezej, w martwej strefie lzej, duzo lepiej przyspiesza sie z niskiej kadencji no ale trzeba sprobowac bo nie kazdemu moze przypasc do gustu jednoczesnie na blacie owalnym mam wrazenie ze gorzej sie jezdzi z wysokimi kadencjami 100+,,, no ale jak juz pisalem, jednemu sie spodoba drugiemu nie.. ja juz jezdze tylko na owalach, po przesiadce z round'a mialem wrazenie wyraznie wiekszej mocy od dolu, tak jakby wywalic silnik R4 i wlozyc V2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi