scoora Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Naprawde nie wiem jak mozna porównać SPD z noskami- że maja taka samą zasadę działania... Noski stosowane są do kolrastwa szosowego albo torowego (a w zasadzie były stosowane). Mozna nabawić się niezłej kontuzji jeżdząc w noskach w terenie...
whiteLION Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja jestem świeżo po zakupie mojego pierwszego kompletu ubrania rowerowego i pierwszych spd i obstawiałbym to drugie jeżeli musisz wybierać. Szczególnie spodenki z grubym pampersem to genialna rzecz ale to spd jest tym co wprowadziło, przynajmniej u mnie, 'nową jakość' w tym zestawieniu.
chniak Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisano 23 Kwietnia 2007 Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że wybór najpierw ciuchy a na koniec spd też nie jest zły. W końcu chyba nie zamierzasz jeżdzić tym rowerem jeden sezon, więc i na nową przyjemność z jazdy w spd też przyjdzie czas. A do tego czasu wyrobisz sobie mięśnie i przesiadka na spd będzie jeszcze milsza. Dobre ciuchy nie wnoszą może nic do samej techniki jazdy, ale dzięki nim ( a szczególnie spodenki z pampersem ) twoje dystanse mogą być dłuższe. Ot koniec mojego zdania, ja tak zrobiłem i wcale nie uważam się za jakiegoś "lansera" bo na początek wybrałem dobre ciuchy.
roswell Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Napisano 30 Kwietnia 2007 A więc sprawa wygląda tak: kilka dni temu dotarły do mnie buty SPD - Specialized Sport, wylicytowałem je na allegro, kosztowały 247zł z wysyłką dzisiaj dotarły pedały PD-M520 właśnie zamówiłem koszulkę Rogelli Pisa (69zł) oraz spodenki Biemme Special (85zł). Spodziewam się, że dotrą jeszcze w tym tygodniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.