Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, co sądzicie o tej ramie miał ktoś styczność  z taką ramą i czy są jakieś duże minusy tej ramy ? Na necie nie widzę jakoś złych opinii ale może jednak ktoś coś słyszał 

Napisano (edytowane)

Ja mam tego KTM tylko w wersji   już dwuletniej .   Zero problemów,  świetna rama.   Idzie na tej ramie złożyć rower   w okolicach  ośmiu kilo a nawet lżej .  Obecnie masz tylko  do kupienia w tej wersji seciki  z przednim amortyzatorem   i na zamówienie. 

Jeszcze dodam , że nowego Myrona już bym nie kupił  ze względu na przelotowe stery i tylne mocowanie hebla. 

Edytowane przez pecio
Napisano

No właśnie te mocowanie hebla tylnie mnie zastanawia niby są zaciski Xt czy tam Xtr na FM jest okazja kupić w dobrej cenie tą ramę samą ramę całą resztę bym przełożył z mojego aktualnego roweru… Strasznie się zastanawiam. 
Mówisz że rama bez zarzutu a jak geometria mocno wyścigowa i sztywność jest mocno sztywna czy jednak „wybiera” cos ta rama? 

Napisano (edytowane)

Znajomym co daje im się przejechać sygnalizują  , że jedzie się jak na kapciu. Ja mam sztycę jeszcze z karbonu Thomsona . Generalnie jazda jest komfortowa i czuć  uginanie się  ( pompowanie).  Ja mam starszego gdzie jest geometria wyścigowa . W nowych masz wypłaszczoną główkę i jedzie się o wiele stabilniej. 

O ile na tył można dać adapter i zamontować klasyczne zaciski to tych sterów nie mogę przeboleć. W KTMie za secik z Foxem 32 powiedzieli  mi 12000 zł. Jak cena jest  poniżej połowy  to bym się zastanawiał  mocno czy wszystko jest z tym  ok.

Edytowane przez pecio
Napisano

No jest do kupienia sama rama nówka sztuka z dowodem zakupu z niemieckiego sklepu bez amora bo amor został sprzedany osobno ale akurat mi nie potrzebny jest bo wszystko z mojego będzie przekładane do tej ramy i no cena jest strasznie dobra i chyba jednak się zdecyduję 

Napisano

Żałować nie będziesz bo to dobra rama. I najlepsze , że rama  Myron  Exonic  jako jedyna  z gamy jest laminowana w Austrii. Reszta   Myronów w Chinach.