Skocz do zawartości

[klamka] slabo odbija

zendel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zrobilem tak jak radzil Biera czyli psiknalem wd40 i jest lepiej. Chodza mi po glowie Avidy SD7 czy jak zmienie TEKTRO 832AL na SD7 to oprocz wszystkich znanych mi juz z forum zalet avidow klamki beda jeszcze lepiej odbijac?

Napisano

No i jeszcze jest jedna kwestia pomimo, że miałem nowe pancerze i to dobrej klasy (Accent Supreme), to nadal klamki słabo odbijały. Powodem były mocno odkręcone śruby napinające sprężynę (te przy szczęce), dlatego pilnuj aby były możliwie jak najsilniej dokręcone.

Napisano
No i jeszcze jest jedna kwestia pomimo, że miałem nowe pancerze i to dobrej klasy (Accent Supreme), to nadal klamki słabo odbijały. Powodem były mocno odkręcone śruby napinające sprężynę (te przy szczęce), dlatego pilnuj aby były możliwie jak najsilniej dokręcone.

Co Ty mówisz? Te śrubki odpowiedzialne są, za ustawienie całej szczęki, i nie można ich dokręcić na chama do końca, tylko tak, aby szczęka odsuwała się od obręczy na odpowiednią odległość.

Napisano

Ja również myslę, że warto sprawdzić samą klamkę czy nie jest zabrudzona... Szczególnie w srodku czy nie nagromadziła się piach i inny syf i moze tam tez odrobinę jakiegoś mazidła zmniejszającego tarcie

Napisano
Co Ty mówisz? Te śrubki odpowiedzialne są, za ustawienie całej szczęki, i nie można ich dokręcić na chama do końca, tylko tak, aby szczęka odsuwała się od obręczy na odpowiednią odległość.

za odpowiednia pozycje szczek odpowiada roznica odbic obu sprecyn => mozna je wykorzystac dla mocniejszego odbicia klamki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...