Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, kkorlik napisał:

Triban rc520 byl zbyt agresywny

3 godziny temu, kkorlik napisał:

Chcialbym zobaczyc jak karbonowa rama tłumi drgania, ale boje sie tak malego producenta (podobno gorszy niz Kross? ktory juz jest slaby?)

Za mało agresywny jesteś do roweru typu baranek, z karbonem cudu nie będzie. 

Napisano

Karbon nie ma magicznie mnie rozciagnac - raczej geometria tego Kellys jest jeszcze bardziej zrelaksowana, a karbon swoją drogą..

Napisano (edytowane)

No i mam dylemat.. w calej Warszawie nie moglem znalezc tego Sooty 80 (lub 90 to ta sama rama) aby zmierzyc rozmiar M. Zmierzyłem za to rozmiar L (sooty 90) i wydawal sie okej, ale co ja moge powiedziec po jednej przejazdzce.. jedyne co na pewno wiem to ze w najwyzszym punkcie gornej rury mialem jeszcze mały palec odstępu od ciała - wiec chyba źle zmierzylem przekrok i to beda okolice 83-84cm :D

Pan w sklepie powiedzial, ze ta Lka na mnie pasuje - czy jest moze jakis popularny rower ktory moglbym zmierzyc w tej Mce dla porownania na tej chinskiej ramie?

Jedyne co zmierzylem to Sooty 50 rozmiar M - ale to juz rama aluminium i ma inna geometrie. Rower wydawal sie za maly - czulem sie na nim dziwnie skurczony, tak jak.. na Revolcie 2 rozmiar ML. Wczesniej nigdy nie testowalem wiekszych ram - no raz usiadlem na Treka ALR 4 checkpoint w rozmiarze XL i taki jakis.. naturalny nie "skulony" sie czulem..

Czy w takim razie na slepo isc w rozmiar L tego Sooty 80 czy jeszcze probowac te Mke?

Edytowane przez kkorlik