grissley Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Mam dylemat i wątpliwości techniczne, może ktoś mi pomoże: Chodzi o montaż zacisku post-mount do widelca z mocowaniem flat. W tej chwili nie mam problemu, i widelec i zacisk są "post". Ale chciałbym wideł wymienić, a w tym docelowym będzie już flat. I teraz: Najprościej byłoby podmienić obecny zacisk (Ultegra BR-RS785) na GRX (BR-RX810). Ale trochę mi szkoda wyrzucać dobry zacisk i wywalać kasę na inny tej samej klasy (choć pasował by do reszty, która cała jest grx). Wolałbym kupić adapter i zostawić obecny zacisk. A jeszcze lepiej, kupić adapter i zamontować czterotłoczkowca (XT albo SLX - o ile dogadają się z klamką GRX 815). Jaki jest problem - adaptery post>flat istnieją, ale na każdym napisany jest rozmiar tarczy. Wyłącznie 140 albo 160. Ja mam tarczę 180mm, w amorze który domyślnie ma 160mm (a max 180mm). Nie ma adapterów opisanych jako postTOflat+20mm. Więc pytania/warianty są takie: 1. Jak zamontować zacisk GRX BR-RX810 (flat) na tarczy 180mm w amortyzatorze flat 160mm? 2. Jak zamontować zacisk typu post-mount na tarczy 180mm w amortyzatorze flat 160mm? Amortyzator to konkretnie RS Rudy XL. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 6 godzin temu Mod Team Napisano 6 godzin temu https://allegro.pl/produkt/adapter-do-mocowania-tarczy-hamulcowej-cloud-perform-pm-fm-f180-180-mm-b5a0bafc-edf8-43ad-b9a7-62cd3127f50e?offerId=18075267469 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi