ufesa994 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Witam wszystkich. Jestem nowicjuszem ale wybrałem 5 rowerów które wpadły mi w oku po przeszukaniu Internetu. Oczywiście możecie dać swoje propozycje. - Wzrost 190cm - Rower potrzebuje do amatorskiej jazdy a nie śrubowaniu wyników. - Trasy myślę że około 70/30 asfalt/szutry. - Bardzo bardzo okazjonalnie jazda typu bikepacking więc takich aspektach aż tak mi nie zależy. Jako że nie jeździłem na szosie ani gravelu to nie potrafię się określić czy lepiej 2 blaty z przodu czy 1. Wszystkie moje propozycje są z 2 blatami. Proszę o poradę co do moich propozycji bądź sugestię co innego rozważyć. Dziękuje Moje propozycje to: 1. Giant Revolt Advanced 3 – używany z 2022r. , 2x10 (GRX 400), rama karbon 2. Unibike Geos 2024r. – używany 2x11, rama aluminium 3. Kross Esker 6.0 (2025) – nowy , 2x12 (GRX 820/610), rama aluminium 4. Orbea Terra H40 (2025) – używany, 2x10 (GRX 400), rama aluminium 5. 5. Fuji Jari 1.1 (2024) – używany, 2x11 (GRX 810/600), rama aluminiowa Cytuj
ufesa994 Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Jeszcze mam do wyboru Giant Revolt 0 (2025) XL SHIMANO GRX 1X11 DANDYHORSE DT SWISS 350 Cytuj
Greg1 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) Jeśli nigdy nie jeździłeś na baranku to może najpierw sobie wypożycz np. na weekend np. w Decathlonie, zrób kilkadziesiąt kilometrów i zobacz czy w ogóle Ci to pasuje. Jeśli się znasz na rowerach i potrafisz ocenić ich stan to możesz myśleć o używce. Jak nie, to lepiej sobie używki odpuść i kup coś nowego, np. tego Eskera 6.0. Jeśli jednak się znasz na rowerach i potrafisz ocenić ich stan to ten karbonowy Giant jest kuszący chociaż już trochę wiekowy. Wszystkie są porównywalne, wybierz tego, który Ci się najbardziej podoba. Ja bym wybierał między Orbeą a Fuji bo mi się najbardziej podobają Edytowane 11 godzin temu przez Greg1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi