wronykrakra Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Hej! Szukam czegoś dla kobiety o wzroście 158 cm. Budżet im niższy, tym lepiej. Nie mam dużych wymagań, a chcę się przesiąść z kilkunastoletniego wannabe mtb, który się właśnie sypie. Zaczęłam więcej jeździć po asfalcie/utwardzonych trasach, więc w tym kierunku czegoś szukam. Trasy po 50-100 km, kilka razy w miesiącu, może lekki bikepacking? Mam na oku Romet Finale w rozm. 48/S, Marin Nicasio 1 ST XS (obniżona rama przy moim wzroście to bajka, tylko się zastanawiam czy nie wygląda trochę... śmiesznie?), Marin Nicasio 1 XS z klasyczną ramą. Może coś zupełnie innego? Przyjmę wszystkie propozycje Cytuj
marcesco Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Używany Liv Avail XS i zmienić opony na 40 mm. Finale w S może być za duży. Cytuj
PiotrWie Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, wronykrakra napisał: (obniżona rama przy moim wzroście to bajka, tylko się zastanawiam czy nie wygląda trochę... śmiesznie?) Na pewno mniej śmiesznie będziesz wyglądać po przypaleniu w ramę przy jakiejś glebie - widziałem coś takiego u chłopaka któremu rodzice kupili rower "trochę" na wyrost, nie było mu do śmiechu przez ładnych kilka miesięcy Edytowane 9 godzin temu przez PiotrWie Cytuj
wronykrakra Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu zakładam dobry rozmiar ramy w obu kształtach, tutaj chodzi mi o czystą wygodę wsiadania/zsiadania ;). I tak - mam taką "przygodę" na koncie, znam ten ból. Cytuj
PiotrWie Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Szukasz roweru którego będzie Ci się dobrze używać czy takiego na którym będą Cię podziwiać inni? Ja przypadkiem ponad dwadzieścia lat temu wsiadłem na damkę ( kupiłem dla żony ale tak się napaliłem na okazyjną cenę że nie zwróciłem uwagi że to 20 cali podczas gdy potrzebna była 15 ) i w efekcie nigdy więcej nie kupiłem roweru o ramię typu diament - jest po prostu niewygodna. Żeby nie było - potrafię do dzisiaj na taką wsiąść, nawet "po męsku" odpychając się na początku drugą nogą a potem przerzucając ją nad tylnym kołem i siodełkiem,mam nawet swój stary rower do jazdy do sklepu ( 800 m. ) ale za nic nie wybrał bym się nim dalej. Edytowane 7 godzin temu przez PiotrWie Cytuj
wronykrakra Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu jestem tylko babą, wygląd też jest czasami ważny ;). Ale Twoim przykładem - mam opcję z okazyjną ceną - i chyba zdecyduje się na gravelową damkę Cytuj
PiotrWie Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Wygląd jest ważny ale Twój. Teraz to i tak masz dobrze, jak szukaliśmy w 2005 damskiego trekkinga to tylko jedna firma miała w ofercie 15 cali i to nie wszystkie modele, pozostali producenci wychodzili z założenia że jak rama nie przeszkadza to zawsze można założyć pionowo regulowany mostek i zaczynali rozmiarówkę od 18,5😀. Możesz się pochwalić jaki model masz na oku? Cytuj
radoo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu a może coś w ten deseń: https://sprint-rowery.pl/rower-fitness-trek-fx-2-gen-4 Cytuj
PiotrWie Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No i całkiem ładny rower dla dziewczyny ( niekoniecznie dla babochłopa). Jak po pewnym czasie zacznie trochę brakować to napęd powinien wejść nawet 12 ( a do 11 nawet nie trzeba zmieniać koronki z przodu) lepsze hamulce, warto zainwestować w tzw tymczasowe błotniki ( montujesz na stałe uchwyty i w razie czego w 5 min dokładasz błotniki, moja córka bardzo chwali). Jak będzie trzeba szybciej - opony, ewentualnie koła. Dobra opcja do ewentualnej rozbudowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi