wronykrakra Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Hej! Szukam czegoś dla kobiety o wzroście 158 cm. Budżet im niższy, tym lepiej. Nie mam dużych wymagań, a chcę się przesiąść z kilkunastoletniego wannabe mtb, który się właśnie sypie. Zaczęłam więcej jeździć po asfalcie/utwardzonych trasach, więc w tym kierunku czegoś szukam. Trasy po 50-100 km, kilka razy w miesiącu, może lekki bikepacking? Mam na oku Romet Finale w rozm. 48/S, Marin Nicasio 1 ST XS (obniżona rama przy moim wzroście to bajka, tylko się zastanawiam czy nie wygląda trochę... śmiesznie?), Marin Nicasio 1 XS z klasyczną ramą. Może coś zupełnie innego? Przyjmę wszystkie propozycje Cytuj
marcesco Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Używany Liv Avail XS i zmienić opony na 40 mm. Finale w S może być za duży. Cytuj
PiotrWie Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, wronykrakra napisał: (obniżona rama przy moim wzroście to bajka, tylko się zastanawiam czy nie wygląda trochę... śmiesznie?) Na pewno mniej śmiesznie będziesz wyglądać po przypaleniu w ramę przy jakiejś glebie - widziałem coś takiego u chłopaka któremu rodzice kupili rower "trochę" na wyrost, nie było mu do śmiechu przez ładnych kilka miesięcy Edytowane 13 godzin temu przez PiotrWie Cytuj
wronykrakra Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu zakładam dobry rozmiar ramy w obu kształtach, tutaj chodzi mi o czystą wygodę wsiadania/zsiadania ;). I tak - mam taką "przygodę" na koncie, znam ten ból. Cytuj
PiotrWie Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) Szukasz roweru którego będzie Ci się dobrze używać czy takiego na którym będą Cię podziwiać inni? Ja przypadkiem ponad dwadzieścia lat temu wsiadłem na damkę ( kupiłem dla żony ale tak się napaliłem na okazyjną cenę że nie zwróciłem uwagi że to 20 cali podczas gdy potrzebna była 15 ) i w efekcie nigdy więcej nie kupiłem roweru o ramię typu diament - jest po prostu niewygodna. Żeby nie było - potrafię do dzisiaj na taką wsiąść, nawet "po męsku" odpychając się na początku drugą nogą a potem przerzucając ją nad tylnym kołem i siodełkiem,mam nawet swój stary rower do jazdy do sklepu ( 800 m. ) ale za nic nie wybrał bym się nim dalej. Edytowane 11 godzin temu przez PiotrWie Cytuj
wronykrakra Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu jestem tylko babą, wygląd też jest czasami ważny ;). Ale Twoim przykładem - mam opcję z okazyjną ceną - i chyba zdecyduje się na gravelową damkę Cytuj
PiotrWie Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Wygląd jest ważny ale Twój. Teraz to i tak masz dobrze, jak szukaliśmy w 2005 damskiego trekkinga to tylko jedna firma miała w ofercie 15 cali i to nie wszystkie modele, pozostali producenci wychodzili z założenia że jak rama nie przeszkadza to zawsze można założyć pionowo regulowany mostek i zaczynali rozmiarówkę od 18,5😀. Możesz się pochwalić jaki model masz na oku? Cytuj
radoo Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu a może coś w ten deseń: https://sprint-rowery.pl/rower-fitness-trek-fx-2-gen-4 Cytuj
PiotrWie Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu No i całkiem ładny rower dla dziewczyny ( niekoniecznie dla babochłopa). Jak po pewnym czasie zacznie trochę brakować to napęd powinien wejść nawet 12 ( a do 11 nawet nie trzeba zmieniać koronki z przodu) lepsze hamulce, warto zainwestować w tzw tymczasowe błotniki ( montujesz na stałe uchwyty i w razie czego w 5 min dokładasz błotniki, moja córka bardzo chwali). Jak będzie trzeba szybciej - opony, ewentualnie koła. Dobra opcja do ewentualnej rozbudowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi