Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam serdecznie wszystkich zacznę od tego że zmieniam napęd w rowerze i niektóre rzeczy tz Hamulce, mam w rowerze hamulce tektro nie mogę znalesć jaki to model ale są dwu tłoczkówe chcę je zmienić na BR-MT420 są to hamulce 4 tłoczkówe I szukam tarcz a właściwie znalazłem na stronie shimano jest fajnie opisana kompatybilność ( od razu wspomnę że mam montowanie na 6 śrub) I zależy mi na wyglądzie i spodobały mi się dwa modele :

SM RT26 I SM-RT86 wiem że modele różnią się jakością wykonania i klasą grupową ale  SM-RT86 jest na tzw nitach I tzw kanapka stal nierdzewna aluminium i stal nierdzewna czy to jest bezpieczne takie montowanie na nitach? czy ta tarcza się szybko sciera? Jeżeli ktoś miał do czynienia z tymi tarczami proszę o wypowiedź. Jeżdżę 70%drogi utwardzone proste czasem podjazdy i 30% po lasach, być może wielu powie ze po co się za to bierzesz rt26 ci wystarczą ale rt86 mam w fajnej cenie a mam wątpliwości co do budowy SM RT86 proszę o pomoc dziękuję 

images (14).jpeg

-1673698660-9752_medium.jpg

Edytowane przez Baki91
  • Baki91 zmienił tytuł na [tarcza] sm rt86 jakość wykonania
Napisano

Pytasz na największym forum rowerowym w kraju, czy ktoś zna tarcze Shimano Ice-Tech, serio? :) Zakładam, że co najmniej połowa z nas jeździ na takich tarczach. Nie kojarzę, żeby komukolwiek się rozpadła na "nitach".

A porównywanie RT26 z RT86 to jak porównywanie Trabanta z Mercedesem. 

No i na cholerę ci na proste utwardzone drogi hamulce czterotłoczkowe z tarczami IceTech?!
Załóż sobie MT200 lub MT400 ze zwykłymi tarczami i nie kombinuj za mocno, bo przekombinujesz.