Kadziunt Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Witam, mam problem. Kupiłem jakiś czas temu rower CUBE agree karbonowy z założonym osprzętem ultegra. Od początku korba bije. Znaczy prawa stopa nie kręci się równo ma jakby dziury w obrocie, nie wiem jak to opisać. W międzyczasie zmieniłem pedaly kilka razy więc to nie to. Mam nową kastete i łańcuch a zresztą zamontowałem go na trenażer wiec tez nie to. Jedynie zostaje suport. Założyłem pomiar mocy Magene pes 505 i dalej bije. Mam do Was pytanie czy myślicie że problemem jest suport wymagający wymiany czy może przy tej mufie 86 mm powinna być tam jakaś podkładka pomiędzy zębatkami a suportem press fit ? Mogę skręcić korbę mocniej ale wtedy na pusto nie obróci się ani razu teraz około 1.5- 2 obroty max Cytuj
raven82 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cytat Kupiłem jakiś czas temu rower CUBE co na to sprzedawca? Cytuj
Kadziunt Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowane) A nic nic kupiłem używkę nie myślałem o żadnym reklamowaniu czy coś. Bardziej chodzi mi o to czy przy pressficie 86 mm występują jakieś podkładki czy totalnie nie ? Oraz czy takie podkładki niwelują luz czy służą tylko ustawieniu linii łańcucha? Czy ktoś spotkał się z przypadkiem że właśnie strona od napędu ma luz a druga śmiga gładko Edytowane 9 godzin temu przez Kadziunt Cytuj
Dokumosa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Nie. Luz regulujesz na wielowpuscie osi w bardzo niewielkim zakresie. Pod suport pf nie ma podkładek (w szosie pod BSA również). Cytuj
Kadziunt Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Ok dzięki czyli jednak wymienię suport. Odezwę się jeśli to nie wystarczy 😛 Cytuj
Dokumosa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Raczej korba jest skrzywiona bo niby jak suport? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi