codeq Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) czy kupienie roweru Marin Presidio 1 700C dam mi zysk na prędkości zamiast Kross Evado przy założonych oponach continental ultra sport 700 x 32c ? mój budżet to 1700 zł i nie chce roweru szosowego ani gravela. Czy to będzie dobry rower ? Jaki inny rower polecacie do 1700 zł. Edytowane 13 godzin temu przez codeq Cytuj
StrayRider Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Masz obecnie Kross Evado czy porównujesz przed zakupem? Porównując np. do Evado 3.0(korba 48T) to będzie szybszy(Vmax) niż Marin Presidio(korba 38T). Ale Marin będzie miał lepsze "przyspieszenie" ze względu na wagę(sztywny widelec, zamiast amortyzatora). 1 Cytuj
codeq Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Tak mam Evado 1.0, moim zdaniem cała geometria Evado jest taka że rower nie utrzymuje prędkości tylko szybko ją wytraca pomimo opon continetal ultra sport dlatego chciałbym kupić rower który będzie trochę podobny do roweru szosowego. Zęby geometria byłą bardziej wygodna i aero. Myślę jeszcze żeby dołożyć i rozważyc Trek FX 1 Gen 4 pytanie czy to się opłaca. Będę jeżdził głównie po szosie. czy coś do 2300 zł znajdzie się lepszego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi