kasetu Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Witam, postanowiłem w końcu spróbować przesiąść się na spd, czy buty MTB SHIMANO SH-XC100 będą odpowiednie na początek czy rozglądać się za czymś innym. Dodam że czasami np po dojeździe do pracy potrzebuję trochę się przejść i nie wiem czy bd w nich to możliwe. Dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj
seba8121 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ja swoją przygodę jakieś 6 lat temu zaczynałem z Shimano SH-M34, Mimo, że szybko przesiadłem się na dużo sztywniejsze buty, to mam je do tej pory, używam gdy jadę gdzieś z dzieciakami i szykuje się trochę szwędania. Tego modelu już pewnie nie ma, ale na pewno są podobne. Będziesz butów użytkował tylko na dojazdy do pracy ? jeździsz cały rok ? Cytuj
Rafał87 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A jaki jest Twój typ jazdy? rekreacyjnie czy sportowo? dla przyjemności czy dla wyników na stravach itp.? Bo xc100 to raczej buty sztywne i nie nadają się do chodzenia. Na dojazdy do pracy i jazdę rekreacyjną mi się np. sprawdzają shimano mt7, da się w nich łazić i bloki tak nie wystają poza podeszwę jak np. w moich drugich kapciach sh-m182. Cytuj
StrayRider Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu Jak buty do jazdy "treningów MTB" to zobacz: Buty rowerowe SHIMANO SH-XC300 A jak buty do jazdy turystycznej i na co dzień: Buty rowerowe SHIMANO SH-ET501 A najważniejsze należy pamiętać by dobrać odpowiedni rozmiar, żeby buty nie były zbyt ciasne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi