jezusmariaszymon Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Cześć, mam problem z tylnim hamulcem SRAM RIVAL AXS. Zauważyłem, że klocki hamulcowe ocierają o tarczę- więc rozepchałem tłoki. Po ustawieniu tłoków na "zero" klamka zrobiła się zupełnie miękka. Postanowiłem przelać cały układ, ale klamka dalej jest gumowa- próbowałem różnych metod od dołu, od góry, nic nie pomaga- faktycznie za każdym razem wyciągam dojść sporą ilość powietrz z układu. Sprawdziłem również i nasmarowałem oraz wyczysciłem same tłoki- pracują równo i płynnie wracają, nie widzę żadnych uszkodzeń. Miał ktoś może podobny przypadek? Nie wiem czy problemem może być gdzieś nieszczelność samego układu hamuclowego czy może mój zestaw do odpowietrzania gdzieś wpuszcza powietrze (chociaż przelałem też przedni hamulec bez problemu) Cytuj
Mod Team sznib Napisano 4 godziny temu Mod Team Napisano 4 godziny temu Czy otworzyłeś odpowietrznik klamki przy cofaniu tłoków? Bo jak nie to mogła się uszkodzić membrana. Cytuj
jezusmariaszymon Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowane) @sznibNiestety nie, ale być może to faktycznie jest to, bo dzisiaj przy klamce mam ślady płynu hamulcowego. Wytrałem do sucha i zobaczę czy to cieknie, czy po prostu wczoraj źle wytrałem. Edytowane 2 godziny temu przez jezusmariaszymon Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi