Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
12 godzin temu, Roballinho napisał:

Jeżeli podstawowym kryterium jest taniość, to nic tańszego nie znajdziesz. Jedynymi minusem może okazać się zbyt krótka sterówka, po odcięciu gwintu.
https://allegro.pl/oferta/widelec-26-1-1-8-x195-na-hamulec-tarczowy-czarny-25014-lekko-porysowany-9963930301

Jaki czas temu kupiem ale zrobiony z plasteliny i każdy wymiar nie pokrywa się ze specyfikacją 😅

Napisano

Chciałeś tanio, to i jakość jest z kapelusza.
Ja mam taki https://allegro.pl/oferta/widelec-accent-mtb-29-1-1-8-stalowy-czarny-17780391629

Zamontowany w ramie dedykowanej pod amortyzator. Tu A-C jest w granicach 450 mm. nic mu specjalnie nie dolego, poza tym, że jest brzydki inwykonany z rur kanalizacyjnych. Ale taki chciałem. 

Wielu wymagań nie napisałeś. Jaki materiał,, jaka wysokość, ile to jest tanio?  Gdybyś o tym wspomniał, to może dostałbyś więcej, albo lepsze propozycje. 

Napisano

Nie tak tanie, ale za to proste są widelce Accenta (dwie przygody z chińskimi markami uważam za nieudane - toseek miał coś nie halo z mocowaniem hamulca, drugi, którego marki nie pamiętam, miał źle wspawany hak koła, trzecia przygoda - stalowy brat Surly Ogre - jakość adekwatna do wysokiej ceny).

Napisano

Z Accentami jest loteria. Mój stalowy trzyma parametry, a aluminiowy jest krzywy i koło nie jest w osi jakieś 2-3 milimetry. Ale to są tanie widelce i chyba po prostu trzeba im to wybaczyć. 

Mam też dwie stalowe Salsy, i tu, podobnie jak w Surly, aż chce się patrzeć na ich wykonanie.