Siodemek Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cześć, Mam taką zachciewajkę aby w swoim 30 letnim diamondback'u wymienić widły (najlepiej ahead). Jednak muszą one spełniać kilka wymagań: - proste, - stal, - cantilever, - sterówka 1cal (z gwintem lub bez ale wolałbym jednak ahead). Wygrzebałem gdzieś w necie Soma Fork CX Straight Blade CrMo 1'' Canti Black ale dostanie tego graniczy z cudem - gdzieś w stanach ktoś może mieć w szopie. Ale będzie chciał za to fortunę a drugą za przesyłkę. Czy kojarzycie coś co mogło by spełnić wymagania? A może jakieś druciarstwo (w ramach rozsądku oczywiście). Pozdrawiam, Damian. Cytuj
akkwlsk Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Jak znajdziesz sobie widelec z gwintem, to mogę Ci przedłużyć sterówkę pod a-head. Szukaj widelców starych trekkingów, typu Centurion, Kuwahara itp. Ale z prostymi lagami będzie ciężko. A jeszcze dopytam - pod jakie koło ten widelec? 1 Cytuj
Siodemek Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu 700c, No właśnie prosty to problem. Nawet myślałem o widelcu szosowym i dospawaniu mocowań do canti ale nie wiem czy to nie za duże druciarstwo. Cytuj
akkwlsk Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Widelec szosowy mocno ograniczy miejsce na oponę i A2C może się nie zgadzać. Cytuj
Siodemek Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu hmmm porównując widelce accent: trekking: Cytat Max. szerokość opony: 43C Wysokość oś-bieżnia: 408,4 mm szosa: Cytat Wysokość oś-bieżnia: 385 mm Maksymalny rozmiar opony: 700x28C To nawet jeśli opona się zmieści na wysokość to na szerokość się nie zmieści bo obecnie mam 32C. Więc pomysł upadł. Ok więc szukam wideł i będę się odzywał jak znajdę coś wartego uwagi. 1 Cytuj
RafalxM Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu chyba coś mam , wieczorem postaram się sprawdzić 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi