Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam taką zachciewajkę aby w swoim 30 letnim diamondback'u wymienić widły (najlepiej ahead). Jednak muszą one spełniać kilka wymagań:

- proste,

- stal,

- cantilever,

- sterówka 1cal (z gwintem lub bez ale wolałbym jednak ahead).

Wygrzebałem gdzieś w necie Soma Fork CX Straight Blade CrMo 1'' Canti Black
image.png.55e3a108d1e687d4838f14ba9f1d74e3.png

ale dostanie tego graniczy z cudem - gdzieś w stanach ktoś może mieć w szopie. Ale będzie chciał za to fortunę a drugą za przesyłkę.

Czy kojarzycie coś co mogło by spełnić wymagania? A może jakieś druciarstwo (w ramach rozsądku oczywiście).

Pozdrawiam, Damian.

Napisano

Jak znajdziesz sobie widelec z gwintem, to mogę Ci przedłużyć sterówkę pod a-head. Szukaj widelców starych trekkingów, typu Centurion, Kuwahara itp. Ale z prostymi lagami będzie ciężko. 

A jeszcze dopytam - pod jakie koło ten widelec?

• +1 pomógł 1
Napisano

700c, No właśnie prosty to problem. Nawet myślałem o widelcu szosowym i dospawaniu mocowań do canti ale nie wiem czy to nie za duże druciarstwo.

Napisano

hmmm porównując widelce accent:

trekking:

Cytat

Max. szerokość opony: 43C
Wysokość oś-bieżnia: 408,4 mm

szosa:

Cytat

Wysokość oś-bieżnia: 385 mm
Maksymalny rozmiar opony: 700x28C

To nawet jeśli opona się zmieści na wysokość to na szerokość się nie zmieści bo obecnie mam 32C. Więc pomysł upadł.

Ok więc szukam wideł i będę się odzywał jak znajdę coś wartego uwagi.

• +1 pomógł 1