gabrielxxx Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Witajcie, mam ofertę zakupu roweru scott genius w wersji LTD w katalogu z 2009r. czyli tej topowe na fajnym osprzęcie w 100% oryginał jak w katalogu i mało używany do tego. Widać, że w stanie bdb. Mam jednak zasadnicze pytanie do Was Koledzy i Koleżanki, otóż rower w dużej części jest z karbon tzn rama sztyca, wózek przerzutki, kiera, a nawet obręcze kół i całość waży ok. 10kg - to czy ten rower jest jakoś bardzo delikatny czy wręcz przeciwnie? Czy nadaje się np. pozjeżdżać w mieście ze schodów lub na zjazdy z góry i aby zaliczył np hopy do metra? Czy to może mu się coś przydarzyć/połamać? Zdjęcie załączam z katalogu dla poglądu jak to wygląda oraz link z katalogu bo tam jest wyszczególnione opis: https://www.culturevelo.com/Genius-LTD Bardzo proszę o opinię i pozdrawiam Was. Cytuj
Wojcio Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu To jest wysokiej klasy rower górski. Nie wiadomo, co przeszedł przez lata, ale jak zdrowy to może wytrzymać sporo - na dzisiejsze standardy tyle co rower ścieżkowy (trail), nie jest to ani enduro, ani dh. Jak ty jesteś ciężki to też ostrożnie, ale po schodach to spoko. Lekkość wynika z małych kół, braku droppera i rzeczywiście trochę innych założeń. Ale to nie szosa Cytuj
gabrielxxx Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu No ja ważę ok 63kg. Wiadomo nie jest w ciężki teren bo dh ważą po 20kg ale myślałem np jak są sigle tracki i hopy żeby się pobawić, ale nie zdewastowac, bo szkoda by go było. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi