WolnaPolska Napisano 8 Lipca Napisano 8 Lipca Dzień dobry drodzy forumowicze, widziałem temat z zakupem części rowerowych, dlatego chciałem dodać wątek z zakupem samych rowerów. Proponuję, żeby wrzucać to, jaki rower/rowery kupiliście w ostatnim czasie. Ja zakupiłem rower Ginat Revel 2 aluxx 6000 za cenę 100 zł. Cena to nie wynika z przypadku. Do regulacji przerzutki, manetka od przedniej kasety chyba połamana, tak że nie można wrzucić największego biegu z przodu. Albo to tak już było, albo to druciarstwo, ale największe ogniwo w wolnobiegu/kasecie z tyłu jest nieproporcjonalnie duże do poprzednich. Śruba od regulacji przerzutek pokrzywiona, druciki od przerzutek poskręcane, elementy od trzymania koła z tyłu były pozamieniane, w samej kasecie/wolnobiegu zęby są ukruszone, hamulce przednie trzeszczą podczas jazdy, z tyłu jest scentrowane koło i przez to nie hamuje zbyt dobrze, mimo nowych klocków hamulcowych z tyłu, dużo śrubek jest już pordzeiwałych, opony były łysy, to je wymieniłem, gdyż skręt kół na żwirze czy piachu i się leciało bokiem, wtedy gdy się tego nie chciało. Ja kupiłem to jako rower zapasowy, do tłuczenia się po dziurach, trochę na części, m.in. pozyskałem stopkę do innego roweru. Jeśli ktoś chciał by go doprowadzić w serwisie do ideału, to podejrzewam, że koszt około 500 - 600 zł. Nawet nie wiem czy byłby wart podobną cenę po naprawach. Pozdrawiam Cytuj
WolnaPolska Napisano 8 Lipca Autor Napisano 8 Lipca Dzień dobry, do tematu zakupów chciałem jeszcze dodać rower mojej mamy, zakupiony przez nią w zeszłym tygodniu. Rower to Kettler Alu Rad. Przepłacone było, ale mama powiedziała, że ten rower tak się jej podoba, że nawet gdyby coś z nim było nie tak, to ona i tak go kupuje. I kupiła za 800 zł z koszykiem w gratisie, porysowaną ramą wraz z odpryskami i syfem w okolicach napędu, którego sprzedający nawet nie wyczyścił. Coś tam poczyściłem gdy zobaczyłem ten brud, ale chyba nie udało się wszystkiego wyczyścić, gdyż łańcuch jest tam sztywny. Widać, że sprzedawca wcisnął rower, który w razie konieczności wymiany dętki, będzie potrzebował jechać do serwisu, gdyż tam są jakieś kable od prądnicy do zasilania lampek. Chyba że w razie czego to poodłączam i się wymieni bez kombinowania. Gdybym ktoś chciał, to mogę powiedzieć co to za sprzedawca w Opolskim sprzedaje takie rowery. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi