Spoconymanek Napisano Wtorek o 11:55 Autor Napisano Wtorek o 11:55 Ile wiadomości i odpowiedzi, dziękuję wszystkim! Przeglądam i sprawdzam! W dniu 12.07.2025 o 20:46, chrismel napisał: Nie polecam klamkomanetek szosowych w połączeniu z mechanicznymi hamulcami tarczowymi. To słabe rozwiązanie a dla dziewczyn wręcz bardzo niebezpieczne. Trzeba używać dużej siły a tej przy drobnych dłoniach zwyczajnie brakuje. Jeżeli w ogóle chcecie myśleć o gravelu to trzeba zwiększyć budżet i celować w coś dostosowanego dla Pań - np. Liv (Giant w wersji damskiej). Z drugiej strony to wydatek na lata więc raz się wydaje a korzysta długo. Dobra, powiem jej, że taki hamulec z klamkomanetką to będzie słaby pomysł, faktycznie ma bardzo małe dłonie i może to dla niej nie być zbyt wygodne. Poprzeglądałem te polecane rowery, ta seria Trek FX i Dual sport wygląda dość fajnie, aczkolwiek widzę, że z przodu też jest przerzutka 2 biegowa, przyznam szczerze, że tak dobrze mi się jeździ na 1-biegowej, że bym wolał kupić coś 1 biegowego dla niej. Porozmawiałem z nią wczoraj, powiedziała, że jest w stanie dać do 3000 zł jeżeli faktycznie tak dramatycznie wygląda wybór rowerów pod jej wzrost. Już nie urośnie, a ja dbam o rowery więc pewnie jej długo posłuży Czy coś nowego się w takim budżecie pojawia? Moje aktualne faworyty.: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-fitness/fx/fx-1-gen-4/p/40813/?colorCode=black&aid[39899]=122747&step=2&aid[39902]=122761§ion=RESULTS_PAGE https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-1-gen-5/p/40823/?colorCode=blue Oba w rozmiarówce XS Ślicznie wszystkim dziękuję! ❤️ 1 Cytuj
Miro1970 Napisano Wtorek o 13:59 Napisano Wtorek o 13:59 (edytowane) Tak właśnie wyglądają rowery na wzrost w okolicach 150 cm, geometria taki wygląd wymusza, szczególnie pod koła 28, z kołami 26, 27.5 jest bardziej proporcjonalnie. Surly do tej pory do najmniejszych rozmiarów daje mniejsze koła, wg mnie ma to duże zalety, jeśli chodzi o prowadzenie roweru, niestety wielki minus to wybór opon. Poniżej Midnight Special na 150-160 na średnich kołach i grubszych oponach, jest bardziej proporcjonalny niż wyżej wklejony Trek. Ale niż wygląd ważniejsza sama dostępność... Edytowane Wtorek o 14:01 przez Miro1970 Cytuj
Spoconymanek Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Hej Padło finalnie na Dual Sport 2 Gen 5 https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-2-gen-5/p/40824/?colorCode=red Udało się go kupić w rozmiarze XS za 2850 zł, Dual Sport 1 Gen 5 był w cenie ~2600, więc postanowilśmy dorzucić te 250 zł, dla niższej wagi, "lepszego" widelca i przerzutek 1x, jezdziłem na 3x, 2x, 1x, i 1x jest dla mnie świetne, łatwe w użyciu, łatwiejsze w naprawie, konserwacji itp. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi