gabrielxxx Napisano 27 Czerwca Napisano 27 Czerwca Witajcie, jako że szukam scotta geniusa, gdyż na jednym jeździłem i mi się spodobał, natrafiłem na ogłoszenie takiego roweru z ramą w karbonie. Cały osprzęt ma Xtr, widać zadbany i waga poniżej 10kg. Brzmi zachęcająco, ale nie wiem czy gabarytowo to wielkość ramy M i sprzedawca też nie umie tego określić. Wysłał mi zdjęcia z podanymi wymiarami ramy. Czy moglibyście mi pomóc i nakierować czy do mojego wzrostu 1.70m ta rama jest OK? Wcześniej siadałem na jedną generację starszego geniusa i od osi suportu do mocowania sztycy było podobnie ok. 47cm ale z wyglądu rama troszkę inna. Rozmiarowo mi pasowało. Pokażę na zdjęciach i prosiłbym o ile to możliwe doradzenie czy to to samo czy może tego nowszego scotta to dla wyższych kolarzy. Pozdrawiam Was Cytuj
Mod Team sznib Napisano 27 Czerwca Mod Team Napisano 27 Czerwca To będzie prawdopodobnie 19', więc L. Na 1,7m wzrostu to za dużo. Cytuj
gabrielxxx Napisano 27 Czerwca Autor Napisano 27 Czerwca Znalazłem na olx takiego podobnego geniusa z takimi wymiarami ramy (sprzedający zmierzył) jak ten karbonowy i wizualnie wydaje się to rozmiar M. Jakiś duży nie jest ten rower. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 28 Czerwca Mod Team Napisano 28 Czerwca 47 a 45cm to różnica. 45 to 18cali. Od bidy będzie ok. Cytuj
Galvatron Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Odpuść go sobie. Tylny amortyzator to jakiś egzotyczny wynalazek sygnowany logiem Scotta, do którego zwyczajnie może nie być uszczelek ani części zamiennych, bo nawet znalezienie jakichkolwiek informacji na jego temat jest trudne. W ogóle nigdy nie kupuj używanego roweru na odległość, bo na zdjęciach nie zobaczysz ewentualnych pęknięć ramy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi