abba1 Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Chcę kupić rower full, zastanawiam się nad Ktm scarp elite, bo jest w fajnej cenie. Rowerem będę głównie jeździć po mieście, ale z drogi też lubię zjechać. Producent zaleca rozmiar L(taki jest w promocyjnej cenie) dla 175-184cm, ja mam 188, nie będzie za mały dla mnie? Od razu po zakupie chciałbym wymienić sztyce na regulowaną Cytuj
Galvatron Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Jaki masz budżet? Tabela jasno mówi, że przy 188 cm wzrostu potrzebujesz ramy w rozmiarze XL, więc L-ka prawie na pewno będzie przymała. Do jazdy głownie po mieście najlepszy byłby fitness, który jest lżejszy i ma mniejsze opory toczenia niż rower XC. Cytuj
abba1 Napisano 21 Czerwca Autor Napisano 21 Czerwca @Galvatron Do 8k chciałbym wydać. Nie chce fitnesu, bo mi się nie podbają Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Jakiś czas temu przymierzałem się do Scarp'a. 178, więc standardowo celowałem w Mkę. Błąd. Scarp ma małe ramy. Lka była idealna. Prawie się skusiłem: osprzęt taki jak chciałem, tylko przekładka droppera. Ostatecznie odpuściłem- nie chciałem alu tylnego trójkąta. Przy 188 brałbym XLkę. 1 Cytuj
abba1 Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca @CoolBreezeOne Ok dziekuję, chyba go sobie daruje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi