bart50 Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Witam, Temat pewnie znany, zwłaszcza starszym rowerzystom. Wiadomo, że należy unikać agresywnych pozycji i chyba szerokich siodeł. Ponieważ nie mam ochoty, żeby problem zdjął mnie przedwcześnie z roweru to pytania do Was jak sobie radzicie i jakie macie doświadczenia? Ortopeda złotousty orzekł, że może Pan jeździć, ale niech Pan nie przesadza. Łatwiej powiedzieć, niż ocenić kiedy się już przesadza, a kiedy jeszcze nie. Cytuj
KSikorski Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Nigdy nie spotkałem się z praktycznym przypadkiem tego schorzenia, znam je jedynie pobieżnie z czasów edukacji politechnicznej. Każdy przypadek jest inny i nie można uogólniać, ale można pokusić się o stwierdzenie że ograniczenie kąta ruchu z pewnością nie przeszkodzi. Zatem skracać należy korbę i dobierać pozycję tak, by zakres ruchu biodra był możliwie niewielki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi