lexar Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja Witam Ku mojemu zaskoczeniu nie widzę podobnych tematów Żona jeździ od kilku lat na Lazaro Aero V2 Jest bardzo zadowolona niestety podczas powrotu z pracy ma sporą górkę z którą ma problem Chciałbym dołożyć jakiś wspomagacz Nie ma to być napęd jak w UberEATS z manetką tylko cos względnie lekkiego co trochę wspomoże pod górę, ale dalej umożliwi jazdę na tym rowerze bez tego wspomagania(wiem że będzie cięższy) Zasięg wystarczy 30-40km(tyle ma do pracy i z powrotem) Tylko teraz jaki napęd? do korby czy wymieniać tylne koło? 250w powinno starczyć ale może ktos polecić coś ciekawego? Cytuj
lexar Napisano 5 Maja Autor Napisano 5 Maja a coś więcej? chciałbym to zrobić sam zamówić zestaw w rozsądnej cenie i zamontować go samemu raczej kierowałbym się w napęd na tyle koło ktos to robił i może polecić którąkolwiek firmę sprzedającą zestawy? Cytuj
chudzinki Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja Ja nic więcej nie polecę. To znam, bo sam kiedyś się oglądałem za lekkim wspomaganiem dla żony i dla mnie to super zestaw. Ostatecznie jednak pozostała przy sile swoich 🦵🦶. Cytuj
HSM Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja @lexar szczerze... kupcie fabrycznego elektryka. Konwersja może i tańsza i w ogóle, ale nigdy nie będziesz miał tego samego, co od producenta - nawet w kwestii estetyki wykonania (te wszystkie kable z z odstającymi złączkami higo, wyglądające jak wiązka z samochodu 🙂). CR miało takie rowery, jak poniższy eFlitzer w rewelacyjnej cenie,, ale chyba im się wyprzedały i został tylko jeden stacjonarnie, którego pewnie można jakoś z tego Gdańska ściągnąć: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-elektryczny-winora-e-flitzer-pd34004/?v_Id=202270 Może znalazłbyś coś równie estetycznego, kompletnego, sensownego do takich właśnie zastosowań, gdzieś indziej... Cytuj
lis50 Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja Do tego roweru dolicz krotnie wyższe koszty obsługi serwisowej ze względu na kompletnie bezsensowną integrację przewodów i kabli. Serwis może skasować za wymianę sterów 10-15 % ceny tego roweru. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi