Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Ku mojemu zaskoczeniu nie widzę podobnych tematów

Żona jeździ od kilku lat na Lazaro Aero V2
Jest bardzo zadowolona niestety podczas powrotu z pracy ma sporą górkę z którą ma problem
Chciałbym dołożyć jakiś wspomagacz
Nie ma to być napęd jak w UberEATS z manetką tylko cos względnie lekkiego co trochę wspomoże pod górę, ale dalej umożliwi jazdę na tym rowerze bez tego wspomagania(wiem że będzie cięższy)
Zasięg wystarczy 30-40km(tyle ma do pracy i z powrotem)

Tylko teraz jaki napęd? do korby czy wymieniać tylne koło? 250w powinno starczyć ale może ktos polecić coś ciekawego?

Napisano

a coś więcej?
chciałbym to zrobić sam
zamówić zestaw w rozsądnej cenie i zamontować go samemu
raczej kierowałbym się w napęd na tyle koło

ktos to robił i może polecić którąkolwiek firmę sprzedającą zestawy?

Napisano

Ja nic więcej nie polecę. To znam, bo sam kiedyś się oglądałem za lekkim wspomaganiem dla żony i dla mnie to super zestaw. Ostatecznie jednak  pozostała przy sile swoich 🦵🦶.

Napisano

@lexar szczerze... kupcie fabrycznego elektryka. Konwersja może i tańsza i w ogóle, ale nigdy nie będziesz miał tego samego, co od producenta - nawet w kwestii estetyki wykonania (te wszystkie kable z z odstającymi złączkami higo, wyglądające jak wiązka z samochodu 🙂). 

CR miało takie rowery, jak poniższy eFlitzer w rewelacyjnej cenie,, ale chyba im się wyprzedały i został tylko jeden stacjonarnie, którego pewnie można jakoś z tego Gdańska ściągnąć:

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-elektryczny-winora-e-flitzer-pd34004/?v_Id=202270 

Może znalazłbyś coś równie estetycznego, kompletnego, sensownego do takich właśnie zastosowań, gdzieś indziej... 

Napisano

Do tego roweru dolicz krotnie wyższe koszty obsługi serwisowej ze względu na kompletnie bezsensowną integrację przewodów i kabli. 

Serwis może skasować za wymianę sterów 10-15 % ceny tego roweru.