Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, trafiłem na forum bo szukam dobrego fittera i stwierdziłem że najlepiej będzie skorzystać z pomocy ludzi którzy już są w tym sporcie dłużej.

Jestem po wypadku komunikacyjnym nie wchodząc w szczegóły miałem połamaną lewą nogę dosyć poważnie w kilku miejscach, w prawym kolanie naderwany ACL, szyte więzadło boczne do tego delikatna asymetria miednicy, jakiś czas temu kupiłem sobie rower stacjonarny spiningowy, ćwicze troszkę siłowo, rozciąganie, generalnie zaczynam trochę bardziej o siebie dbać, ale teraz chcę wreszcie kupić rower szosowy i tu dochodzimy do mojego pytania. 

Poleci mi ktoś dobrego bikefittera który pomoże mi dobrać rozmiar ramy a następnie już po zakupie ustawi mi wsio jak trzeba? Generalnie w grę wchodzi cała Polska jestem w stanie dojechać (nie mam zamiaru oszczędzać na zdrowiu :) chodzi mi tylko żeby w związku z tym co napisałem wyżej była to osoba która się na tym zna jak najlepiej. 

Z góry dziękuje i pozdrawiam. 

Napisano

Dzięki, trochę zgłębiłem temat Pana Jarka i z tego co wyczytałem to jest w zasadzie pionier w naszym kraju jeśli chodzi o fitting, kolega mi też polecał sprint-rowery w Warszawie. 

Napisano

Ogólnie jeśli jesteś po poważnej kontuzji, to przede wszystkim szukaj fittera który ma wiedzę i praktykę w fizjoterapii, bo ustawienie na maszynie i kamerach w twoim przypadku się nie sprawdzi. Nie wiem jak ten sprint, ale w Warszawie to raczej Veloart. No i przed samą wizytą zbierz swoją dokumentację medyczną dot. urazu, zastanów się jakie masz ograniczenia w ruchu, jaką masz gibkość i mobilność, kiedy i w jakich okolicznościach zaczyna cię coś boleć, jak jeździsz już na jakimś rowerze to zastanów się jakie masz problemy albo dolegliwości w czasie jazdy, a u fittera więcej szczerości niż w konfesjonale.