Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Szukam kolejnego roweru który będzie służył do kręcenia się wokół Krakowa (czyli 20-30km dojazdu do jakiegoś lasu WTRką i EuroVelo11 i może ścieżki/szutry do tego)

Rozmiar 52cm lub 53cm
Min wymagania:
Przerzutka przednia, korba nie-szosowa, coś a'la GRX 30/46 zębów żebym nie musiał ugniatać pod górkę w lesie
Hamulce hydraulika
Raczej defaultowe koła pod cienkie opony jak 32-35mm bo większość jednak asfalt i w takim setupie na pewno będę jeździł pierwszy rok
Na 90% aluminium, nie chcę się doktoryzować nad momentem przykręcania śrub 

Moje wymiary:
170cm, 77kg (w trakcie redukcji), raczej długi tułów krótsze nogi
kiedyś jeździłem szosą 52cm i była idealnego rozmiaru nawet na 4h jazdy aczkolwiek odrobinkę większy rower mógłby być też dobry (na pewno nie mniejszy)

Do ciężkiego terenu w beskidach mam MTB XC

Edytowane przez LethalJelly
Napisano

Bo prawie wszyscy latają gravelami po asfaltach w okolicach Krakowa i nie chcą by cokolwiek było szerzej i zamulało jazdę. Las to jest od święta albo z przypadku. 

Cóż setny albo lepiej temat o gravelu... Kupić co się podoba skoro ma być alu rama, popatrzyć jak idą kable, czy gdzieś jeszcze dają press fit czy nie, jak montowana jest przednia przerzutka w sensie dla mnie kijowa obejma czy w inserty, jakieś inne detale i tyle. Oczywiście geometria ale tutaj bez przesady.