LethalJelly Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia (edytowane) Szukam kolejnego roweru który będzie służył do kręcenia się wokół Krakowa (czyli 20-30km dojazdu do jakiegoś lasu WTRką i EuroVelo11 i może ścieżki/szutry do tego) Rozmiar 52cm lub 53cm Min wymagania: Przerzutka przednia, korba nie-szosowa, coś a'la GRX 30/46 zębów żebym nie musiał ugniatać pod górkę w lesie Hamulce hydraulika Raczej defaultowe koła pod cienkie opony jak 32-35mm bo większość jednak asfalt i w takim setupie na pewno będę jeździł pierwszy rok Na 90% aluminium, nie chcę się doktoryzować nad momentem przykręcania śrub Moje wymiary: 170cm, 77kg (w trakcie redukcji), raczej długi tułów krótsze nogi kiedyś jeździłem szosą 52cm i była idealnego rozmiaru nawet na 4h jazdy aczkolwiek odrobinkę większy rower mógłby być też dobry (na pewno nie mniejszy) Do ciężkiego terenu w beskidach mam MTB XC Edytowane 30 Kwietnia przez LethalJelly Cytuj
chrismel Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja A dlaczego chcesz cienkie opony skoro większość trasy to asfalt ? Szukaj szybkich a nie cienkich. Poza tym muszą być takie żeby dało się na nich zjechać do lasu. https://www.bicyclerollingresistance.com/cx-gravel-reviews Cytuj
Tyfon79 Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja Bo prawie wszyscy latają gravelami po asfaltach w okolicach Krakowa i nie chcą by cokolwiek było szerzej i zamulało jazdę. Las to jest od święta albo z przypadku. Cóż setny albo lepiej temat o gravelu... Kupić co się podoba skoro ma być alu rama, popatrzyć jak idą kable, czy gdzieś jeszcze dają press fit czy nie, jak montowana jest przednia przerzutka w sensie dla mnie kijowa obejma czy w inserty, jakieś inne detale i tyle. Oczywiście geometria ale tutaj bez przesady. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi