Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, szukam roweru do 1000-1500zł dla osoby ważącej 141/140kg, mierzącej 186cm. 

Aktualnie jestem na redukcji zbiłem ze 170kg na 140kg jestem aktywny fizycznie, chodzę na siłownie, chodzę na spacery/na piechotę do pracy (minimum 4km) oraz również robię rowerek, aktualnie jestem na 15 poziomie oporu jak kogoś by to interesowało :D. Chciałbym jeszcze dorzucić rower który będzie używany głównie przez miasto ze względu że chciałbym dojeżdżać nim na siłownie i do pracy zamiast samochodu.

Napisano (edytowane)

Generalnie przy twojej wadze i takim budżecie celowałbym raczej w sztywny widelec i przedewszystkim hydrauliczne heble jeśli to możliwe a to niestety mocno ogranicza wybór. Najsensowniejszym wyborem będzie chyba https://madani-sports.eu/pl/81-rower-cabrero mimo taniego uginacza (zablokować i zapomnieć), ma całkiem wysoką dopuszczalną wagę max. 128 kg. a przy tym zaskakująco przyzwoite koła na piastach Novatec (maszynówki) co w tych pieniądzach raczej się nie zdarza.

Ew. https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-120/_/R-p-300806 i wymienić hamulce na hydrauliczne MT200. (koszt ok 200 zł za komplet), ale on ma dużo niższą dopuszczalną wagę a z racji stalowej ramy nie będzie specjalnie lżejszy od w.w.

Edytowane przez keltu
  • +1 pomógł 1
Napisano

@keltu, ale do 120-tki nie założy się tarczówek, no i wąskie kółeczka. Poza tym hamulce przy takiej jeździe to chyba najmniejszy problem przy tej wadze. 

O Madani zapomniałem... To chyba jedyna sensowna propozycja w tym budżecie. Kwestia czy obręcze i szprychy podołają? 

Ale biorąc pod uwagę różnice w cenie do solidnego Unibike' a to i tak chyba warto zaryzykować. 

A może jednak warto dozbierać? 🤔 Jak są szanse oczywiście.