wymiennik Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Widzę, że temat zabezpieczeń wrócił to i ja wrócę z podobnym tematem. Kiedyś podobny poruszałem. Temat może mało rowerowy ale może ktoś coś podpowie. Podczas wakacji, rowery stoją powiedzmy gdzieś przy domku/na tarasie. Rowery chcę spiąć razem i przypiąć do np. balustrady. Pozostaje długi 2-3 metrowy łańcuch i kłódka. Na co zwrócić uwagę wybierając łańcuch i kłódkę? Cytuj
Garlock Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Tak długiego zabezpieczenia to raczej się nie kupi, więc zostaje zakup oddzielnie łańcucha i kłódki. W zasadzie sprawa jest prosta. Im grubszy łańcuch tym trudniejszy do przecięcia. Hartowany rekomendowany. Łańcuchy do zawiesi lub wciągników mają dobre parametry. Kłódka z klasa zabezpieczenia 4 lub więcej. Osobiście preferuję trzpieniowe, bo jest trudniejszy dostęp do przecinania, ukręcania Tylko taki zestaw będzie ważył tyle ile rower. Jak zabezpieczenie wisi sobie "na stałe" przy domu to nie ma problemu. Ale nie wyobrażam sobie wożenia czegoś takiego. Cytuj
wymiennik Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Dziękuję za pomoc. To ma być łańcuch, który zabieram do auta na wakacje. Będzie na stałe przy domu. Cytuj
Zapp Napisano 14 Kwietnia Napisano 14 Kwietnia Onguard 8016 Beast - występuje w dł . 110 i 180cm. Albo trochę drobniejszy 8018 Beast. Tylko sprawdź jak wytrzymała jest ta barierka vs. łańcuch 😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi