Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

yak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego, co widzę za oknem - ładna ;)

Pozdrówko optymistyczne :)

--- Po powrocie:

No, i była ładna :D . Dopiero teraz coś się zaczyna chmurzyć.

Ktoś kiedyś powiedział/napisał (możliwe, że nawet na tym forum ;) ), że najlepsze trasy w MPK znajdują się poza szlakami. Po dzisiejszej wycieczce przyznaję temu twierdzeniu 100% racji!

Jacek, dzięki za świetne przewodnictwo - bawiliśmy się rewelacyjnie i chcemy jeszcze raz :) ! Do Pomnika Lotnika dotarliśmy właśnie jakimś Jackowym wariantem - płasko nie było, a nawet, kiedy momentami się wypłaszczało, to dla odmiany było kręto :D . Czyli rozrywka na całego. Dalej nie mogło się obyć bez Mieni B) - a tam wiadomo, że ubaw po same pachy :) . Znad Mieni skoczyliśmy pomeandrować razem ze Swidrem - i tu jeszcze większy ubaw :D ! Traska wzdłuż Śwdra miejscami dostarcza większych wrażeń, niż fragmencik nad Mienią - i jest sporo dłuższa :) .

W ramach bonusa: piękne - jak to w MPK - widoki :) ...

W Falenicy Jacek odbił do domu na obiad ;) - a my niebieskim rowerowym i dalej czerwonym szlakiem wróciliśmy sobie do Zielonki.

Na liczniku mamy dziś trochę ponad 80 km - to była chyba najkrótsza wycieczka w tym roku ;) , ale za to jedna z najciekawszych. No, i prawie w całości po terenie :) .

Fotki wrzucę po obiedzie B)

Pozdrówko entuzjastyczne :)

Napisano

No, to siup:

Nad Zielonym Ługiem - pierwszy przystanek;

Torfowa statua :) - a tu z kolei Jezoro Torfy nader malownicze...

...co widać na załączonym obrazku :) . Ecia i jacekkoz na Torfach;

Bo do tanga trzeba dwojga :( - ciekawe ujęcie na Górze Lotników;

Góra Lotnika po raz drugi - no, tym razem udało się zapozować :P ;

I nad Mienią B) ;

Tak tu ładnie...

...aż trudno oderwać wzrok :) - czerwony szlak nad Mienią c. d.;

Prawie jak w górach :P ... chciałoby się...

...a to taka mazowiecka skarpa :) - co nie znaczy, że nie można się z niej w kilku miejscach stoczyć przy odrobinie dobrej woli :lol: ;

Skarpa od strony obrywu - od naszej ostatniej tu bytności trochę jej Mienia porwała :) ;

Jacek na skarpie...

...Rycerz na skarpie...

...Mienia pod skarpą...

... Rycerz nad Mienią...

...za Rycerzem Jacek... oj, przydałby się ktoś na przyczepkę :P ;

Ekipa na mostku - oczywiście nad Mienią B) ;

Na prawo Mienia...

...na lewo Mienia :) - widoczki z mostka ;

Ach, cóż to była za otchłań :P - przeprawa przez urwisty, mocno podmyty fragment brzegu Świdra (jedna z licznych atrakcji tej trasy :D );

A oto i sam Świder :) ;

Jak zdobywano dziki pieniek nad Świdrem :( ;

Pień wzięty :D !

Ta wiktoria mnie uskrzydliła :) ...

I tym ulotnym akcentem kończymy obfitą fotorelację z dnia dzisiejszego :)

Pozdrówko odlotowe :)

Napisano

To ja Was dzisiaj widziałem, tak też mi się zdawało:p ta plaża na ostatnich fotkach to byłem dziś z kolegą, a jak jechałem w stronę Otwocka(Mlądz) to staliście na końcu ścieżki rowerowej tuż koło Mieni, chyba po 17, byłem na czarnej kolarce Colnago :)

Napisano

To błotnik :( !

Po raz któryś już z rzędu obłotnikowałam rower na wycieczkę, spodziewając się po ostatnich pogodowych szaleństwach sporego ładunku błota w lasach - a tu skucha, sucho, jakby ktoś się specjalnie z suszarką po szlakach przeleciał :) ...

Pozdrówko na próżno ;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

mam pytanko,jezdzicie sobie na wycieczki jak czytałem w/w posty,można sie kiedyś przyłączyć ?,taki kampinos wycieczka ok 100km,jaka średnia tak na oko,chodzi o tempo?/jestem dość często pod rurą,a jak czytam to wy też/

Napisano

Poczytaj cały temat wstecz, kilka stron temu pisałam coś na temat szczegółów, o które pytasz.

Zapraszamy :) - z tym, że najbliższa wycieczka za minimum 2 tygodnie, jako że jutro wybywamy w Beskidy. Z rowerumi, oczywiście :D

Pozdrówko w perspektywie :D

Napisano

średnia daje jakiś pogląd,na popczątku hardcor ?dokręcacie do 40 ki?,ja zauwarzyłem taką zależność żę lepiej się nakręcać powoli tz. w moim przypadku.

Napisano

Hardcore to pojecie wzgledne. Moze jak masz predyspozycje to tempo na tych wyprawach bedzie dla Ciebie turystyczne... wiec trudno tak na forum to opisac. Wybrac i pojezdzic w kazdym razie warto (o ile ja jestem to jest zapewniona osoba, ktora bedzie jechac na tylach :( ).

Napisano

Ja byłbym chętny na poniedziałek lub piątek-wtedy dysponuje całym dniem,oraz w czwartek-tak gdzieś od 13-ej(wynika to z mojego rozkładu pracy).Co do miejsca startu-postaram się dopasować.

Napisano

Browar nie pojechales w gory z Ecia?

Btw...jak rama bo chyba Ci pekla :>

Ja bym oponowal za piatkowymi rozwiazaniami...nogi mi sie wygoja :/

Napisano

Bardzo żałuje,że nie pojechałem.Ale pocieszam się,że byłem parę dni w czerwcu tam,gdzie ona pojechała,czyli w Węgierskiej Górce.Niestety,nie miałem możliwości wziąć urlopu w lipcu,tym bardziej,że Ecia swój wyjazd przekładała.

Co do ramy-zaliczyła spawanie i straciła zaufanie,sprzedałem ją za parę złotych komuś,pod kim wytrzyma.W górach byłem na jej godnym następcy-GT Zaskarze.

Piątek mi odpowiada,nastawiam się mentalnie :) Podaj tylko miejsce i godzinę.

Napisano

W piatek masa ^_^ Przydaloby sie na nia wrocic ;) Sam nie wiem...moze byc oklepany kampinos, zbiorka pod rurencja...as usual. Jest maly myk. Kampinos to dla mnie znak zapytania...raz tam bylem z wami, mape mam...przydalby sie ktos kto ma pomysl na trase. Jak nie..to ja moge trase wymyslec...ale nie obiecuje ze bedzie ladna...na mape bede patrzyl :P AAA i musicie mnie doprowadzic do kampinosu...bo ja sie gubie w tych uliczkach itp ;)

Z racji masy godzina wylotu..ranna...wiadomo by caly dzien byl na smiganie.

Napisano

Myślałem nad Otwockiem,start z Rembertowa.Potem do Czerska,Góra Kalwaria,Zalesie Górne i powrót przez Powsin.Zdążyłbyś na masę ^_^ Wyjdzie koło stówy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...