Skocz do zawartości

[napęd] Korba Sram Rival AXS w napędzie Shimano 11s

hawkeye

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, sporo czytałem w temacie, na pierwszy rzut oka korba AXS nie jest kompatybilna z innymi napędami ze względu na inne wymiary łańcucha Flattop. Natomiat nurtuje mnie, że już kilka razy widziałem u producentów zębatek taką kompatybilność:

image.png.c07ace448f51bf408c9aa6b2a45425b9.png

Chodzi o napęd 1x. Czy faktycznie zębatka korby może pasować jednocześnie do łańcucha flat top i "zwyklego"? Czy to producent zębatki wprowadza w błąd? Ew. znacie (może być chińczyk) zębatkę pod 8 śrub, typową dla łańcucha shimano 11s?

Napisano

Właśnie też tego typu informacje znalazłem. Czyli wychodzi na to że producenci zębatek wprowadzają w błąd pisząc że zębatka jest kompatybilna z flattop i zwykłymi.

Aż sobie z ciekawości wystosuję maila do producenta.

Napisano

Się połapałem że nie do końca zrozumiałem o co Ci chodzi - Ty pytasz o zębatki innych producentów z rozstawem śrub pod te ramiona od srama ... Uzu pewnie wie czy możliwe jest zrobienie uniwersalnego NW ale się wypowiada superenigmatycznie

Napisano

tak dokładnie to chodziło mi o to, że SRAM czy Shimano często twierdzą że coś nie pasuje a praktyka pokazuje inaczej. Jak dowód przyjąłem załączoną w pierwszym poście kompatybilność zębatki (producent potwierdził, że nie jest to błąd w opisie i zębatka działa na wszystkich wskazanych łańcuchach). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...