mario110 Napisano 18 Czerwca 2024 Napisano 18 Czerwca 2024 Forum - Forum Rowerowe - Największe w Polsce Witam, Chcę zakupić rower elektryczny dla starszej osoby 70+. Musi być koniecznie w stylu miejskim. Rower będzie używany co kilka dni po kilka/kilkanaście kulometrów. Budżet to 8000-8500. Znalazłem dwa takie modele: Rower elektryczny BESV CT 2.6 LS Rower elektryczny BESV CT 2.3 LS Nie znalazłem natomiast informacji o marce BESV. Czy jest znana w świecie e-bike? Jak oceniacie te modele a może ktoś poleci coś lepszego w tym budżecie. Pozdrawiam, Mariusz Cytuj
chrismel Napisano 18 Czerwca 2024 Napisano 18 Czerwca 2024 Zwróć uwagę na wagę, ponad 30 kg. Nie oczekiwałbym w tym budżecie roweru który jest ultralekki ale bez przesady. Sądzę że dałoby się znaleźć coś o 10 kg lżejszego. Gdyby wystąpiła konieczność wniesienia roweru np. po schodach to dla takiej osoby 30 kg może powodować że rower będzie nie do ruszenia. 2 Cytuj
Wojcio Napisano 18 Czerwca 2024 Napisano 18 Czerwca 2024 W wariancie „mam dom z garażem na poziomie gruntu” to ma prawo działać. Ale znane mi bagażniki rowerowe mają limit 30kg na sztukę a i załadować takiego grzmota ciężko. Z drugiej strony sensowna konfiguracja na miasto (przekładnia w piascie, osłonięty łańcuch, Shimano steps). Ja od pewnego czasu próbuję znaleźć rower szwagierce i właśnie masa jest problemem, by wciągnąć to po chodach do windy. 1 Cytuj
chrismel Napisano 18 Czerwca 2024 Napisano 18 Czerwca 2024 (edytowane) Koleżanka miała takiego grzmota. Trafiło się podziemne przejście dla pieszych, dosłownie kilka schodków, krępowała się poprosić kogoś o pomoc i rehabilitacja bo coś sobie nadszarpnęła. A nawet nie wnosiła tylko wpychała po podjeździe dla wózków dziecięcych. Nie jestem na bieżąco z ofertą elektryków ale jest tego tyle na rynku że nie wydaje mi się żeby nie można było znaleźć czegoś w tym budżecie w granicach trochę ponad 20 kg. Tak na szybko: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-elektryczny-sensa-treviso-power-pd37451/?v_Id=207724 nie wiem jaka waga ale może warto zapytać. Edytowane 18 Czerwca 2024 przez chrismel 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi