Skocz do zawartości

[zmiana hamulców] Kross Level 2.0 29 2021

qrczak11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Zakupiłem synowi rower Kross Level 2.0 29 2021. W rowerze bardzo słabo działają tylne hamulce. Udałem się do jednego z serwisów celem regulacji - jak się okazało na wyposażeniu są bardzo słabe budżetowe hamulce hydrauliczne JAK-Y2 NUTT.

Chciałbym zmienić hamulce na średniej klasy ale mechaniczne. Na jakie zwrócić uwagę  i które będą pasowały do mojego roweru?

Wymiana i zwrot roweru nie wchodzi w grę.

Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi

Napisano

Klamki avid fr-5

Zaciski avid bb5 mtb lub bb7 mtb w komplecie z dedykowanymi tarczami.

W wersji "tanio" mogą być hayes mx5 z decathlon.

Linki i pancerze clark's Pre Lube Carbon Mtb lub jagwire KEB-SL.

Napisano

A może klasycznie MT400 albo bardziej "pro" MT501?

Swoją drogą interesujące, że biuro konstrukcyjne Jakowlewa przerzuciło się z samolotów na części rowerowe... ;)   

edit: Sorry, nie zauważyłem, że mają być mechaniczne. To nic nie poradzę, bo tego syfu unikam. :D

Napisano
14 godzin temu, qrczak11 napisał:

Witam wszystkich. Zakupiłem synowi rower Kross Level 2.0 29 2021. W rowerze bardzo słabo działają tylne hamulce. Udałem się do jednego z serwisów celem regulacji - jak się okazało na wyposażeniu są bardzo słabe budżetowe hamulce hydrauliczne JAK-Y2 NUTT.

Chciałbym zmienić hamulce na średniej klasy ale mechaniczne. Na jakie zwrócić uwagę  i które będą pasowały do mojego roweru?

Wymiana i zwrot roweru nie wchodzi w grę.

Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi

Po co mechaniczne? W MTB hamulce hydrauliczne są bardzo, bardzo tanie i skuteczne. Po co bawić się w linkę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...