marcin263 Napisano 27 Lutego 2024 Napisano 27 Lutego 2024 (edytowane) Cześć, korba FC-M6000, przy obu ramionach są takie metalowo gumowe uszczelki, jest tam takie małe wcięcie i do niego wchodzą te uszczelki, uszczelniają przestrzeń pomiędzy korbą a miskami łożysk suportu. Rzecz w tym, że nie wiem którą stroną ma je dać. Wydaje mi się, że tym wcięciem do środka, tak aby widoczny był metalowy element. Są to elementy nr 5 na obrazku. foto Edytowane 27 Lutego 2024 przez marcin263 Cytuj
TheJW Napisano 27 Lutego 2024 Napisano 27 Lutego 2024 (edytowane) Płaską częścią do środka korby, wargą w stronę suportu. Czyli odwrotnie, niż Ci się wydaje. 😜 wycięte z tego filmu: https://youtu.be/WOrKekQaj0k?t=253 Edytowane 27 Lutego 2024 przez TheJW Cytuj
marcin263 Napisano 27 Lutego 2024 Autor Napisano 27 Lutego 2024 hmmm, najgorsze że w sklepie też stwierdzili, że metalową częścią w stronę miski 🙃 Cytuj
TheJW Napisano 27 Lutego 2024 Napisano 27 Lutego 2024 Wszystkie korby Shimano, które miałem w rękach przez lata, miały tę uszczelkę montowaną w sposób o którym pisałem. Linkowany film to unboxing, więc widać na nim korbę w stanie fabrycznym. I jest dokładnie tak samo jak mówię. Musisz chyba wyprowadzić sklep z błędu... Niestety obecnie sklepy mają coraz mniejszą wiedzę, czasem lepiej sprawdzić coś w sieci czy zapytać tutaj, niż wierzyć im do końca. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi