Skocz do zawartości

[piasta] Cicha piasta

MIFOREQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc

w przyszlosci chcialbym sobie zmienic piaste na cos cichego w stylu shimano FH-M8110 tyle ze pod kasete srama (typ bębenka: Sram XD) ma zna ktos cos takiego? uwielbiam dzwiek wydawany przez opony tyle ze piasta go troche zaglusza. w sumie to najlepiej jak by mi ktos powiedzial czy sie da i jak podmienic bebenek na Sram XD w tym shimano. Fajnie by bylo gdyby kosztowala do 400zl max

Napisano

Piasta Shimano z bębenkiem SRAM XD... 😆

Jeśli chcesz słyszeć dźwięk opon zamiast bębenka, to musisz cały czas pedałować. :) Ewentualnie nagraj sobie ich dźwięk i jeździj w słuchawkach, na których sobie go odtworzysz. W ostateczności możesz utopić mechanizm bębenka w jakimś mało lepkim smarze i powtarzać tę czynność regularnie, gdy zapadki zaczną być słyszalne.

Napisano

@Brombosz dzieki za pomoc o onyxie wiem ze bezdzwieczny jest tyle ze mega drogi i przede wszystkim w mojej konfiguracji (tzn. Mocowanie tarczy, ilosc otworow itp.) jest niestety tylko i wylacznie bębenek XDR a nie XD

@TheJW szczerze nie wiem co cie tak rozbawiło juz tym bardziej ze taka podmiana bębenka jest możliwa a co do smaru na zapadki to tego co mi wiadomo to lepiej tego nie robic bo moga sie zaczac kleic do tego smaru po jakims czasie i nie beda powracac slyszalem ze mozna jakiegos oleju silnikowego troszeczke wlac ale nie wiem czy to dobrze dziala

Napisano

Gdzie widziałeś piastę Shimano z bębenkiem SRAM?

Napisano

W piastach Shimano się nie da czegoś takiego zrobić, a na pewno nie jest to rozwiązanie Plug and Play.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...