Skocz do zawartości

[Łańcuch] problem z połączeniem.

jarek74

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kupiłem łańcuch do Romet Huragan 1+. Łańcuch do kasety 8 rzędowej. Oryginalny ma 110 tych kołeczków które łączą ogniwa a zakupiłem taki który ma 114 tych kołeczków. Rozpiąłem go rozkówaczem i ująłem 4 kołeczki. Teraz na połączeniu łańcuch jest sztywny i widać jak podskakuje na rolce wózka tylnej przerzutki. Da się coś z tym zrobić? Czy szukać nowego łańcucha o odpowiedniej ilości tych kołeczków łączących?

Napisano

Dobrze spróbuję. Ale z tego co widzę to ten rozkówacz ma strasznie duże dziury tam co się przykłada łańcuch aż wciska te segmenty łańcucha w te dziury i wygina je. Tak , że nie wiem czy nie uszkodziłem nowego łańcucha?

Napisano

Istnieje taki magiczny element jak... spinka.

Po co robić sobie pod górkę, jak można używać spinki? Nawet motocykle mają spinki, a w świecie rowerowych niektórzy wciąż trzymają się tego skuwania.

Napisano

chudzinki-wiem , że pisze się skuwacz.Ale nie wiem dlaczego mi pokazuje podkreślone na czerwono ,że jest błąd i jak dam ó to znika to podkreślenie :). Z łańcuchem się uporałem pomogło poruszanie przez chwile jak kolega radził .Gorze bo strzeliła mi linka od tylnej przerzutki. :( i muszę zamieścić nowy temat bo nie wiem jak ją wymienić.:( Pech jakiś.A tu wekeend i bez roweru :(. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...