Clostridioides Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Cześć, wymieniam amortyzator na wspomnianego w temacie Epixona. Nigdzie nie mogę znaleźć zalecanego przez producenta momentu dokręcania śrub zacisku bądź adaptera zacisku do dolnej lagi. Widziałem na forum kiedyś przypadek pęknięcia gniazd tego mocowania - dlatego chciałbym poznać zalecany przez producenta moment dokręcenia. Pozdrawiam Cytuj
JWO Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 7 Nm Bicycle parts tightening torque (N⋅m) specifications | BikeGremlin What torque (Nm) does my screw on the bike need? » MHW Bike Magazine (mhw-bike.com) Cytuj
Clostridioides Napisano 11 Lipca 2023 Autor Napisano 11 Lipca 2023 Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź Cytuj
Clostridioides Napisano 12 Lipca 2023 Autor Napisano 12 Lipca 2023 Dzięki za odpowiedź :) Tak w ogóle sorry za offtop ale nick jakiś znajomy @ChuChu nie byłeś przypadkiem posiadaczem Renault Twingo RS? Cytuj
Clostridioides Napisano 12 Lipca 2023 Autor Napisano 12 Lipca 2023 Cóż, warto było spróbować Miłego dnia! Co do zaleceń producenta zacisku - zalecany moment 12,43 Nm (Hayes MX 2) wydawał mi się zbyt duży, co potwierdza się w zestawieniu z podanymi powyżej ogólnymi zaleceniami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi