adaste Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 Witam, Wymieniam osprzęt w rowerze i przerzucam się z Alivio na Deore. Wszystko generalnie poszło gładko oprócz przerzutki przedniej. Kupiłem taką: SHIMANO Deore FD-T6000. Ponoć prowadzenie linki jest uniwersalne, ale wydaje mi się, że dotychczasowe prowadzenie linki od dołu nie działa dla tej przerzutki. Wydaje mi się, że musi iść linka z góry. Czy to prawda? Jak ten problem rozwiązać? Czy istnieją jakieś obejmy, które można zamocować na ramie tak, aby nową ścieżką poprowadzić linki? Pozdrawiam Cytuj
RabbitHood Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Masz trzy rodzaje tej przerzutki w grupie t6000 - jedna z dolnym ciągiem i dwie z górnym. Edytowane 3 Lipca 2023 przez RabbitHood Cytuj
Garlock Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 Godzinę temu, RabbitHood napisał: Masz trzy rodzaje tej przerzutki w grupie t6000 - jedna z dolnym ciągiem i dwie z górnym. Ale czy te przerzutki mają górny/dolny ciąg linki (pull z angielskiego) czy zawias umocwany powyżej lub poniżej wózka (swing z angielskiego) Bo top/bottom swing może być zarówno z top jak i bottom pull (lub oba do wyboru). 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 @Garlock Czekaj kurde - masz rację Pośmieszyłem się. Faktycznie prowadzenie kabla mają uniwersalne - czyli z dołu i z góry można puszczać! Cytuj
Garlock Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 Czyli linkę można prowadzić i w dół i w górę (zdjęcie niekoniecznie tej przerzutki) Cytuj
adaste Napisano 4 Lipca 2023 Autor Napisano 4 Lipca 2023 Dzięki za zdjęcie. Wygląda moja przerzutka na faktycznie dual pull. Cytuj
Garlock Napisano 4 Lipca 2023 Napisano 4 Lipca 2023 Nie wiem który dokładnie masz model przerzutki, ale w instrukcji masz podane szczegółowo jak zamontować i wyregulować przerzutkę: https://si.shimano.com/pl/pdfs/dm/TRFD001/DM-TRFD001-02-POL.pdf Tak wygląda prowadzenie linki dla dolnego ciągu: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi