Skocz do zawartości

[Hardtail do 7000zł] jakiego kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w pytaniu, jakiego Hardtaila warto kupić do 8k na 29 calach z amorem powietrznym? Wzrost 185 waga 69. 

Przeznaczenie: strome podjazdy, góry, bezdroża itd

Napisano

Nie podales źadnych kryteriów gdzie bedziesz jeździć, wzrostu, wagi.

Ja wybrałbym Canyon Stoic(jeśli wolisz coś agresyniejszego) albo Marin Team(jeśli coś bardziej uniwesalnego). W dobrej cenie jest też powszechnie uwzględniany w rankingach Polygon Xtrada i ma dość dobrą geometrię.

Napisano

Mnie się nie do końca podoba geo nowgo Primala 29 z dość płaską podsiodłówką. Wolałbym bardziej stromą podsiodłówke ala 75 stopni. Nowy Trek Roscoe i Stoic mają własnie taką i powinno się na nich lepiej podjeżdżać. Ale nie mówie że ten Dartmoor jest zły.

Napisano

Primal pro pewnie - porównywalny Canyon jest droższy lub tańszy - zależy czy porównywać widelce czy napęd. Niestety sugeruję droższy - i ma stromszy kąt rury podsiodłowej, co może być zaletą przy ostrych podjazdach (jeśli na siedzący). Stoic i Primal to mocne typy w ściekowych HT.

Napisano

Przy takiej cenie za HT warto kupić coś co się podoba a nie kupować to co się opłaca(chyba że jest jakaś kolosalna różnica cenowa za podobny osprzęt/ramę). Dla mnie najważniejsza jest rama o idealnej geometrii(w przypadku Stoica i nowego Roscoe nic bym nie zmieniał) i później amor, który jest prawdopodobnie najdroższy w całym rowerze HT(2-3 koła PLN vs 1,5k za ramę). Przerzutki i napęd można zmienić lub zniszczyć jak się jakiś patyk wkręci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...