Skocz do zawartości

[do 8000zł] mtb / cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, po wielu latach niejeżdżenia na rowerze chciałbym znowu zacząć ale jak widzę opcje do wyboru to kaplica i tak naprawdę nie wiem w ogóle jak się za to zabrać. 
Celuje w rekreacyjną jazdę weekendami po polach, szutrach, wyjazdy na leśne ścieżki rowerowe w parkach krajobrazowych, czasem góry i żeby dało się też pojechać szybciej/poskakać dla zabawy. W zasadzie zero miasta - chyba że wyjazd do parku czy do sklepu obok po bułki, ale żadnego ciężkiego terenu czy błota. W takiej sytuacji cross czy jakieś mtb będzie lepszym wyborem? Lokalizacja to Dolny Śląsk, okolice Wrocławia. Budżet tak do tych 8000 zł żeby nie dokładać później i mieć porządny sprzęt.

Napisano

Zdecydowanie nie cross. Poszukaj na forum, bo jest trochę podobnych tematów.

W jednym ktoś szukał czegoś podobnego i skończyło się na fullu Marin Rift Zone 😀.

Napisano

Podobne wymagania i skończyło się na Marinie Rift Zone 2 z 2022r - sprawdza się idealnie, nie brakuje niczego. Swojego wyrwałem za 8300zł i myśle,że gdybys poszukał to znajdziesz w tych pieniądzach. Zaznaczę, lepiej dopłacić do 2 względem 1. Zaliczyłem póki co wypad na trasy enduro i wyjazd po górach,gdzie miałem i podjazdy i ostre kamieniste zjazdy i nie brakło mi ani w jednym ani w drugim przypadku hamulców czy skoku amortyzatorów. W tym budżecie można jeszcze patrzeć za rockriderem Am50s z deca lub Am100s

Napisano

Dzięki, przez ostatnie dni o mało nie zgłupiałem ale udało mi się zawęzić do modeli XC/Trail więc mniej więcej już wiem czego szukać po tematach

Napisano

Koniec końców zdecydowałem, że najlepszym wyborem dla mnie będzie hardtail.
Na razie mam na oku:

• Canyon Grand Canyon 9
  • Merida BIG.TRAIL 600
  • Marin SAN QUENTIN 3
  • Dartmoor PRIMAL PRO

Z tej czwórki który byłby najlepszym wyborem pod kątem technicznym? Ewentualnie coś jeszcze jest godnego uwagi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...