Skocz do zawartości

[do 5000zł] Marin dsx1 czy dsx2 problem z rozmiarem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć planuje kupić Marina dsx1 lub 2 . Czy dopłata 500 zł do 2 jest opłacalna ? 

Drugą ważniejszą dla mnie kwestią jest dobór rozmiaru. Mam 183.5 cm wzrostu i 89 przekrok. Marin zgodnie z tabelą zaleca L do 188. Jednak czytając fora lub oglądając filmy na YT ludzie piszą że to krótki rower i w zasadzie od 184 wybierają XL. Z drugiej strony jest teraz jakaś moda na za duże rowery więc nie chciałbym się wkopać a przymierzyć też nie mam gdzie. 

Screenshot_20230310-104509~3.png

Napisano

Moja żona ma Marina DSX, Twojego wzrostu tylko przekrok ma większy 3cm, kupiła L i zmieniłem jej mostek na 90mm +-7 (fabrycznie był chyba 60), mówi, że teraz jest wygodny. 

Mi się tez wydaje wygodny (mam te same wymiary co Ty) ale ja zrobiłem na nim z 5km więc słabo sprawdzone. 

Napisano

No właśnie pisałem do jednego sklepu bo tam zrobili swoją rozmiarówkę więc zapytałem dlaczego mają inną niż w Marinie - L do 183. 

Odpowiedz 

Screenshot_20230310-114034.png

Napisano

Nie zostaje Tobie nic innego jak znaleźć w okolicy i spróbować. L bym ewentualnie uznał za rozmiar na granicy, z małego roweru da się zrobić większy z za dużego ciężko zrobić mniejszy. 

Napisano

No właśnie taką dziwna ta geometria trochę. Ale bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi. Prawdę mówiąc zamówiłem już L ale jak oglądałem filmy na YT gdzie mówią że mniejsze te rowery od analogicznych innych firm i taka odpowiedź z innego sklepu to się trochę przerazilem. Z drugiej strony mam jeszcze czas na anulowanie w razie czego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...