woda_mineralna Napisano 2 Listopada 2022 Napisano 2 Listopada 2022 Mam rower holenderski z Nexusem 3 i problem jak w temacie. Z lewej strony piasty jest zamontowana żółta nieruchoma podkładka. Z prawej po zamontowaniu bagażnika, błotnika i przerzutki nie ma miejsca na żadną podkładkę. Po złożeniu wszystkiego tylne koło lubi skręcać w lewo i powodować ogromny opór przez tarcie o ramę. Co mam zrobić, żeby się pozbyć tego zjawiska?
TheJW Napisano 2 Listopada 2022 Napisano 2 Listopada 2022 Dobrze rozumiem, że na fragment ośki, gdzie montuje się "clickbox" od zmieniarki, założyłeś/-łaś jeszcze błotnik i bagażnik? Możesz pokazać zdjęcie tego wynalazku?
woda_mineralna Napisano 3 Listopada 2022 Autor Napisano 3 Listopada 2022 -aś. To jest ten rower: https://meinhollandrad.de/produkt/hollandrad-ks-cycling-tussaud-28-zoll-53cm-3-gang-damen-hellblau/#, inny kolor. Wrzucę potem zdjęcie mojego.
J67 Napisano 5 Listopada 2022 Napisano 5 Listopada 2022 Na zdjęciu nic nie widać. Nie możliwe, żeby nie zmieściła się żadna podkładka. Da się znaleźć cieńsze od standardowych. Np. 1 mm grubości. Taki patent zastosowałem przy kombinowanej piaście. Wystawało mi mniej niż 1 cm osi. Na podkładce nabiłem promieniście rowki (meselkiem). Założyłem nakrętkę zwykłą, z gwintem do końca. Są do kupienia w niektórych sklepach rowerowych. Tylko trzeba znać rozmiar gwintu. Może być metryczny M10x1 lub calowy. Chyba 9/16x24. Podkładkę trzeba włożyć jako pierwszy element. Od razu na widły.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.