MMaciekM Napisano 8 Września 2022 Napisano 8 Września 2022 Czesc, Od jakiegos czasu spada mi siodelko w rowerze, po zdjeciu sztycy i wyjeciu obejmy ta dosyc pokazowo rozpadla sie na szybko zatrzasku wiec poluje na nowa. Nie wiem tylko jaka obejme kupic zeby starczylo. Zebralem suwmiarka takie wymiary: Sztyca: 28.2mm Rura do ktorej wklada sie sztyce: 31.78mm Zalaczam tez fotke samej ramy gdyby mialo pomoc. Jaka obejme do tego kupic? Myslalem o tym: https://www.centrumrowerowe.pl/obejma-z-zaciskiem-dartmoor-loop-qr-pd25070/?v_Id=152795 tylko nie wiem czy 31,8 czy 34,9 bo tez boje sie ze jak bedzie za bardzo na styk to tego po prostu na rure nie wcisne. Moze powinienem wziac cos szerszego? I dodatkowo moze pasta karbonowa? Wiem ze nie powinna byc potrzebna ale troche waze i nie chce ryzykowac ze znowu na swiatlach bede poprawiac siodelko bo od ostatnich zdarzylo zjechac. Pozdrawiam, Maciek
TheJW Napisano 8 Września 2022 Napisano 8 Września 2022 No przecież sam sobie odpowiedziałeś... 13 minut temu, MMaciekM napisał: Rura do ktorej wklada sie sztyce: 31.78mm Chodzi o średnicę wewnętrzną obejmy / zewnętrzną rury podsiodłowej, które powinny sobie odpowiadać.
MMaciekM Napisano 8 Września 2022 Autor Napisano 8 Września 2022 Dobra, bo wlasnie nie wiedzialem jak to wyglada. A co do wyboru obejmy to wybralem dobrze? Czy cos szerszego i jeszcze ta pasta?
Mihau_ Napisano 8 Września 2022 Napisano 8 Września 2022 Kup sobie normalną, skręcaną obejmę to nie będziesz pasty potrzebował.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.