TurboRower_18 Napisano 27 Lipca 2022 Napisano 27 Lipca 2022 Witam W moim mtb po 4000km wymieniłem łańcuch. I okazuje sie że na najmniejszych żebatkach łańcuch przeskakuje jak stanę na korby Na starym łańcuchi nie ma tego problemu. To normalne? Ułoży sie? Czy kaseta do wymiany?
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Napisano 27 Lipca 2022 kaseta do wymiany, ewentualnie tylko koronki, które są zużyte jeśli da się kupić kup przymiar do łańcucha i zapoznaj się z tematem kadencji
TurboRower_18 Napisano 27 Lipca 2022 Autor Napisano 27 Lipca 2022 przymiar do łańcucha mam i jest naciągnięty na 0.75% bo wpada Wiem o co chodzi z kadencją Założę stary łańcuch i dojądę napęd do końca aż będzie przeskakiwać na starym łańcuchu. Kasety nigdzie nie mogę kupić SHIMANO CS-HG500-10 (11-42T) - DEORE Już ich nie robią? Da się w niej wymić tylko 2 najmniejsze zębatki? Jaki to ma numer żeby kupić online
Mihau_ Napisano 27 Lipca 2022 Napisano 27 Lipca 2022 Cytat Da się w niej wymić tylko 2 najmniejsze zębatki? Jaki to ma numer żeby kupić online Nie wiem, poszukaj sobie w katalogach shimano https://bike.shimano.com/en-EU/components/mtb.html Cytat Kasety nigdzie nie mogę kupić SHIMANO CS-HG500-10 (11-42T) - DEORE Już ich nie robią? Kaseta 10s 11-42 to kaseta 10s 11-42, nie musisz mieć identycznej, shimano też nie musisz mieć Cytat Założę stary łańcuch i dojądę napęd do końca aż będzie przeskakiwać na starym łańcuchu. Żebyś sobie korby tym nie zaorał bo to trochę większy koszt niż nowa kaseta, której i tak potrzebujesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.