Skocz do zawartości

[Wymiana Łańcucha] Przeskakiwanie

TurboRower_18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W moim mtb po 4000km wymieniłem łańcuch. I okazuje sie że na najmniejszych żebatkach łańcuch przeskakuje jak stanę na korby
Na starym łańcuchi nie ma tego problemu. To normalne? Ułoży sie? Czy kaseta do wymiany?

Napisano

kaseta do wymiany, ewentualnie tylko koronki, które są zużyte jeśli da się kupić

kup przymiar do łańcucha i zapoznaj się z tematem kadencji

Napisano

przymiar do łańcucha mam i jest naciągnięty na 0.75% bo wpada
Wiem o co chodzi z kadencją
Założę stary łańcuch i dojądę napęd do końca  aż będzie przeskakiwać na starym łańcuchu.
 Kasety nigdzie nie mogę kupić SHIMANO CS-HG500-10 (11-42T)  - DEORE Już ich nie robią?
Da się w niej wymić tylko 2 najmniejsze zębatki? Jaki to ma numer żeby kupić online

Napisano
Cytat

Da się w niej wymić tylko 2 najmniejsze zębatki? Jaki to ma numer żeby kupić online

Nie wiem, poszukaj sobie w katalogach shimano https://bike.shimano.com/en-EU/components/mtb.html

Cytat

Kasety nigdzie nie mogę kupić SHIMANO CS-HG500-10 (11-42T)  - DEORE Już ich nie robią?

Kaseta 10s 11-42 to kaseta 10s 11-42, nie musisz mieć identycznej, shimano też nie musisz mieć

Cytat

Założę stary łańcuch i dojądę napęd do końca  aż będzie przeskakiwać na starym łańcuchu.

Żebyś sobie korby tym nie zaorał bo to trochę większy koszt niż nowa kaseta, której i tak potrzebujesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...