grzegorz007 Napisano Środa o 21:23 Udostępnij Napisano Środa o 21:23 Witam, chciałbym poprosić o wyjaśnienie w jaki sposób mam wyregulować docisk bieżni w moim typie sterów. W tej chwili przy zaciętym hamulcu przednim i pchaniu roweru w tę i z powrotem (lub hamowaniu w czasie jazdy) słyszę charakterystyczne cykanie/pykanie z okolicy sterów. Zamieszczam zdjęcia. Nie mogę rozszyfrować w jaki sposób docisnąć odpowiednio mocno bieżnię do górnego łożyska, nie ma tu jakiejś śruby dociskającej, jak np. w systemie A-head. Pierścień z widocznę mała śrubką imbusową jest zaciśniety w tym elemencie z większą śrubą imbusową i ma charakterystyczny boczny otwór przelotowy na jakąś jakby poprzeczkę i całość leży tylko na górnej bieżni, która wchodzi do wnętrza górnego łożyska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skom25 Napisano Czwartek o 05:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 05:25 Strzelam że jeden pierścień ma gwint do kasowania luzu, a drugi służy jako kontra i blokada. Pisz do producenta tego wynalazku lub poszukaj na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Czwartek o 05:43 Udostępnij Napisano Czwartek o 05:43 W tym karykaturalnym mostku nic nie masz? Tylko najpierw trzeba go ustawić we w miarę standardowej pozycji E: Co to jest na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz007 Napisano Czwartek o 13:43 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 13:43 @skom25 dobrze strzeliłeś, dziękuję, :-). Wcześniej nie mogłem obrócić części A, bo część B jest z aluminium i jako mało sprężysta pomimo odkręcenia śruby imbusowej była mocno zaciśnięta na gwincie pierścienia A. Dodatkowo pierścień A był zablokowany, dokręcony do oporu - bez szczeliny. Teraz jest szczelina między A i B i niepokojące odgłosy zniknęły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi